Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo koploper diefstal en berovingen vrachtwagens

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 7:29

De A67 bij Venlo is een van de gevaarlijkste plekken in Europa voor vrachtwagenchauffeurs.

Dat blijkt uit criminaliteitcijfers over 2018 van de Transported Asset Protection Association (TAPA), een organisatie die zich hard maakt voor een betere veiligheid voor vrachtwagenpersoneel.

Eenzame hoogte
In Venlo werd vorig jaar 61 keer ingebroken in vrachtwagens of een chauffeur beroofd. Daarmee staat de grensplaats op eenzame hoogte in Nederland en behoort Venlo tot de meest gevaarlijke plekken in Europa.

Ruhrgebied
Criminelen maken gebruik van de drukte op de transportroute tussen de haven van Rotterdam en het Duitse Ruhrgebied. "Dat er veel ladingroven zijn in het zuiden, vooral op de lijn tussen Rotterdam en Duitsland, was al bekend, maar het hoge aantal diefstallen en pogingen bij Venlo verbaast ons en is een zorgwekkende ontwikkeling", zegt woordvoerder Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid van de politie tegen De Telegraaf.

17,6 miljoen
Nederland is Europees koploper als het aankomt op vrachtwagendiefstal. Vorig jaar werd er in ons land voor 17,6 miljoen euro aan goederen gestolen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen