Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo koploper diefstal en berovingen vrachtwagens

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 7:29

De A67 bij Venlo is een van de gevaarlijkste plekken in Europa voor vrachtwagenchauffeurs.

Dat blijkt uit criminaliteitcijfers over 2018 van de Transported Asset Protection Association (TAPA), een organisatie die zich hard maakt voor een betere veiligheid voor vrachtwagenpersoneel.

Eenzame hoogte
In Venlo werd vorig jaar 61 keer ingebroken in vrachtwagens of een chauffeur beroofd. Daarmee staat de grensplaats op eenzame hoogte in Nederland en behoort Venlo tot de meest gevaarlijke plekken in Europa.

Ruhrgebied
Criminelen maken gebruik van de drukte op de transportroute tussen de haven van Rotterdam en het Duitse Ruhrgebied. "Dat er veel ladingroven zijn in het zuiden, vooral op de lijn tussen Rotterdam en Duitsland, was al bekend, maar het hoge aantal diefstallen en pogingen bij Venlo verbaast ons en is een zorgwekkende ontwikkeling", zegt woordvoerder Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid van de politie tegen De Telegraaf.

17,6 miljoen
Nederland is Europees koploper als het aankomt op vrachtwagendiefstal. Vorig jaar werd er in ons land voor 17,6 miljoen euro aan goederen gestolen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen