Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo: inwoners verbeteren zelf hun buurt

Geplaatst opdonderdag 13 november 2014 - 8:21

In de wijk Klingerberg en het kloosterdorp Steyl mogen bewoners zelf ideeën aandragen om hun buurt te verbeteren. De gemeente faciliteert waar nodig.

Buurtbewoners komen met een idee en bespreken dat met het wijkoverleg of de dorpsraad. Vervolgens wordt gekeken of er in de wijk voldoende draagvlak is voor het idee. Venlo kijkt voornamelijk of een plan uitvoerbaar is of niet. Indien nodig kan de gemeente bijspringen in financiële of faciliterende zin.

Zelf ideeën aandragen
"We moeten luisteren naar wat de burgers willen", zegt wethouder Henk Brauer (Wijken). "We moeten burgers loslaten en ze de ruimte geven om zelf dingen te bedenken. De gemeente kan dan bijspringen als dat nodig is, maar de buurt vormt de basis. Het is niet meer zo dat de gemeente bepaalt wat er wel of niet in een wijk moet gebeuren."

Planning
Eind februari moeten de eerste voorstellen voor Klingerberg en Steyl voorgedragen worden aan de gemeente. Venlo houdt de ontwikkeling in deze twee wijken extra in de gaten om te kijken of de nieuwe werkwijze aanslaat. Andere wijken of stadsdelen kunnen ook plannen bedenken.

Twan Jonkers van wijkoverleg Blerick is blij met de plannen. "Het is goed dat de gemeente meer gaat luisteren naar wat bewoners willen. We moeten de wijkbewoners nu overtuigen dat deze verandering veel mogelijkheden biedt."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man in boeien geslagen na serie inbraken en vernielingen
Drugs xtc
Blerickenaar (16) met xtc op zak aangehouden
Betaald parkeren Blerick per oktober afgeschaft
Toekomst buitenbad Blerick in maart duidelijk
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen