Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo: inwoners verbeteren zelf hun buurt

Geplaatst opdonderdag 13 november 2014 - 8:21

In de wijk Klingerberg en het kloosterdorp Steyl mogen bewoners zelf ideeën aandragen om hun buurt te verbeteren. De gemeente faciliteert waar nodig.

Buurtbewoners komen met een idee en bespreken dat met het wijkoverleg of de dorpsraad. Vervolgens wordt gekeken of er in de wijk voldoende draagvlak is voor het idee. Venlo kijkt voornamelijk of een plan uitvoerbaar is of niet. Indien nodig kan de gemeente bijspringen in financiële of faciliterende zin.

Zelf ideeën aandragen
"We moeten luisteren naar wat de burgers willen", zegt wethouder Henk Brauer (Wijken). "We moeten burgers loslaten en ze de ruimte geven om zelf dingen te bedenken. De gemeente kan dan bijspringen als dat nodig is, maar de buurt vormt de basis. Het is niet meer zo dat de gemeente bepaalt wat er wel of niet in een wijk moet gebeuren."

Planning
Eind februari moeten de eerste voorstellen voor Klingerberg en Steyl voorgedragen worden aan de gemeente. Venlo houdt de ontwikkeling in deze twee wijken extra in de gaten om te kijken of de nieuwe werkwijze aanslaat. Andere wijken of stadsdelen kunnen ook plannen bedenken.

Twan Jonkers van wijkoverleg Blerick is blij met de plannen. "Het is goed dat de gemeente meer gaat luisteren naar wat bewoners willen. We moeten de wijkbewoners nu overtuigen dat deze verandering veel mogelijkheden biedt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Man in boeien geslagen na serie inbraken en vernielingen
Drugs xtc
Blerickenaar (16) met xtc op zak aangehouden
Betaald parkeren Blerick per oktober afgeschaft
Toekomst buitenbad Blerick in maart duidelijk
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen