Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo hielp VVD-raadslid bij vastgoeddeal

Geplaatst opzaterdag 3 september 2016 - 6:05

Het Venlose VVD-raadslid Martin Camp heeft met hulp van de gemeente maandenlang huur kunnen innen voor een pand dat nog eigendom van de gemeente Venlo was.

Het betreft het pand Bolwaterstraat 31, één van de panden die Venlo in 2007 verwierf in het kader van het leefbaarheidsproject in de wijk Q4.

Compagnon
Het raadslid maakte in juni 2015 kenbaar bij de gemeente dat hij en zijn compagnon Fons
Vercauteren dit pand wilden kopen als beleggingsobject. Raadsleden die vastgoed van de gemeente kopen, moeten daarvoor een ontheffing krijgen van de provincie.

Verboden handeling
Formeel is het namelijk een 'verboden handeling' voor een raadslid om vastgoed te kopen van de gemeente waar hij zelf onderdeel is van het hoogste besluitvormend orgaan. Doel daarvan is om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

Verbouwing
H
oewel de benodigde ontheffing voor de aankoop van het college van Gedeputeerde Staten nog niet binnen was, kregen de VVD’er en zijn compagnon al toestemming om het pand te verbouwen. Toen eenmaal de verbouwing was afgerond en een door Camp en Vercauteren benaderde nieuwe huurder begin december 2015 haar intrek nam in het pand, was de ontheffing nog altijd niet aangevraagd.

Bruikleen
De gemeente, de formele eigenaar van het pand, sloot toen een
bruikleenovereenkomst met de huurder waarin stond vermeld dat ze gebruik mocht maken van het pand. Navraag bij de huurder leert dat zij in die periode al huur betaalde aan Martin Camp en Fons Vercauteren. Iets dat de VVD'er bevestigt.

Verzoek
Pas op 18
december2015 diende Camp het officiële verzoek in bij de provincie voor de ontheffing. Dit verzoek werd een maand later gehonoreerd. Navraag bij de provincie leert dat het college van Gedeputeerde Staten niet wist dat het pand al was verbouwd en werd verhuurd.

Q4-onderzoek
De vastgoeddeal tussen Camp en de gemeente is onderdeel van het al maanden lopende Q4-onderzoek. Op 14 september wordt de raad over de uitkomsten geïnformeerd. Tot die tijd wil de gemeente geen vragen over Q4 beantwoorden.

Lees zaterdag meer over dit onderwerp in De Limburger

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eindelijk duidelijkheid Q4 Venlo
Q4 Venlo: 'Geen bewuste bevoordeling, wel slordig'
Onderzoek: Venloos raadslid had terughoudend moeten zijn
Onderzoek naar integriteit Venloos raadslid van start
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen