Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo hielp VVD-raadslid bij vastgoeddeal

Geplaatst opzaterdag 3 september 2016 - 6:05

Het Venlose VVD-raadslid Martin Camp heeft met hulp van de gemeente maandenlang huur kunnen innen voor een pand dat nog eigendom van de gemeente Venlo was.

Het betreft het pand Bolwaterstraat 31, één van de panden die Venlo in 2007 verwierf in het kader van het leefbaarheidsproject in de wijk Q4.

Compagnon
Het raadslid maakte in juni 2015 kenbaar bij de gemeente dat hij en zijn compagnon Fons
Vercauteren dit pand wilden kopen als beleggingsobject. Raadsleden die vastgoed van de gemeente kopen, moeten daarvoor een ontheffing krijgen van de provincie.

Verboden handeling
Formeel is het namelijk een 'verboden handeling' voor een raadslid om vastgoed te kopen van de gemeente waar hij zelf onderdeel is van het hoogste besluitvormend orgaan. Doel daarvan is om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

Verbouwing
H
oewel de benodigde ontheffing voor de aankoop van het college van Gedeputeerde Staten nog niet binnen was, kregen de VVD’er en zijn compagnon al toestemming om het pand te verbouwen. Toen eenmaal de verbouwing was afgerond en een door Camp en Vercauteren benaderde nieuwe huurder begin december 2015 haar intrek nam in het pand, was de ontheffing nog altijd niet aangevraagd.

Bruikleen
De gemeente, de formele eigenaar van het pand, sloot toen een
bruikleenovereenkomst met de huurder waarin stond vermeld dat ze gebruik mocht maken van het pand. Navraag bij de huurder leert dat zij in die periode al huur betaalde aan Martin Camp en Fons Vercauteren. Iets dat de VVD'er bevestigt.

Verzoek
Pas op 18
december2015 diende Camp het officiële verzoek in bij de provincie voor de ontheffing. Dit verzoek werd een maand later gehonoreerd. Navraag bij de provincie leert dat het college van Gedeputeerde Staten niet wist dat het pand al was verbouwd en werd verhuurd.

Q4-onderzoek
De vastgoeddeal tussen Camp en de gemeente is onderdeel van het al maanden lopende Q4-onderzoek. Op 14 september wordt de raad over de uitkomsten geïnformeerd. Tot die tijd wil de gemeente geen vragen over Q4 beantwoorden.

Lees zaterdag meer over dit onderwerp in De Limburger

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eindelijk duidelijkheid Q4 Venlo
Q4 Venlo: 'Geen bewuste bevoordeling, wel slordig'
Onderzoek: Venloos raadslid had terughoudend moeten zijn
Onderzoek naar integriteit Venloos raadslid van start
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen