Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo heerst bij halve finale LVK

Geplaatst opdinsdag 23 december 2014 - 6:36

Venlo staat met liefst acht liedjes in de halve finales van het LVK. Dat bleek maandagavond bij de onthulling van de zestig halve finalisten.

Dat Noord-Limburg getalsmatig overheerst tijdens de halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) staat vooraf eigenlijk al vast. Met 27 van de 60 liedjes is de Noord-Limburgse bijdrage aan die halve finales dit jaar echter bijzonder goed aan de maat.

Venlo en Blerick
Vooral de score van Venlo (acht liedjes) is opvallend hoog. Venlo en Blerick (vijf liedjes) samen zijn goed voor bijna een kwart van de bezetting van de halve finale.

Minimum
Tegen dat Noord-Limburgse muzikale geweld steken de bijdragen van Maastricht/Mergelland en de Westelijke Mijnstreek maar schraal af. Beide regio’s zijn goed voor zes halve finalisten, het minimale aantal dat elke regio gegarandeerd mag leveren.

De regio’s Parkstad (tien liedjes) en Midden-Limburg (elf) doen het in dat opzicht heel aardig.

Horst, Venray, Weert en Heerlen
Achter de ‘hofleveranciers’ Venlo en Blerick volgt een select rijtje van plaatsen die allemaal goed zijn voor drie vertegenwoordigers in de halve finale: Horst, Venray, Weert en Heerlen. Opvallend in het deelnemersveld: er zijn drie duo’s die elk met twee liedjes in de halve finales staan: Bjorn en Mieke (Venray), Ronald en Carien (Weert) en Spik en Span (Susteren).

Stemmen
De halve finales van het LVK 2015 worden op de vrijdagen 2, 9 en 16 januari van 18.00 tot 20.00 uur uitgezonden op L1-tv en -radio. Na afloop kan ‘het volk’ via telefoon en sms op drie liedjes een stem uitbrengen. Dat kan ook na de herhalingen van de halve finales op de zaterdagen 3, 10 en 17 januari.

De vertrouwde stembonnen zijn met ingang van dit jaar afgeschaft. De finale van het LVK is op 30 januari in de Rodahal in Kerkrade.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Organisatie LVK waakzaam bij finale in Rodahal
Spik en Span winnen LVK 2015
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
218 inschrijvingen voor LVK 2015
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK-finale is nog niet uitverkocht
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen