Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo heerst bij halve finale LVK

Geplaatst opdinsdag 23 december 2014 - 6:36

Venlo staat met liefst acht liedjes in de halve finales van het LVK. Dat bleek maandagavond bij de onthulling van de zestig halve finalisten.

Dat Noord-Limburg getalsmatig overheerst tijdens de halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) staat vooraf eigenlijk al vast. Met 27 van de 60 liedjes is de Noord-Limburgse bijdrage aan die halve finales dit jaar echter bijzonder goed aan de maat.

Venlo en Blerick
Vooral de score van Venlo (acht liedjes) is opvallend hoog. Venlo en Blerick (vijf liedjes) samen zijn goed voor bijna een kwart van de bezetting van de halve finale.

Minimum
Tegen dat Noord-Limburgse muzikale geweld steken de bijdragen van Maastricht/Mergelland en de Westelijke Mijnstreek maar schraal af. Beide regio’s zijn goed voor zes halve finalisten, het minimale aantal dat elke regio gegarandeerd mag leveren.

De regio’s Parkstad (tien liedjes) en Midden-Limburg (elf) doen het in dat opzicht heel aardig.

Horst, Venray, Weert en Heerlen
Achter de ‘hofleveranciers’ Venlo en Blerick volgt een select rijtje van plaatsen die allemaal goed zijn voor drie vertegenwoordigers in de halve finale: Horst, Venray, Weert en Heerlen. Opvallend in het deelnemersveld: er zijn drie duo’s die elk met twee liedjes in de halve finales staan: Bjorn en Mieke (Venray), Ronald en Carien (Weert) en Spik en Span (Susteren).

Stemmen
De halve finales van het LVK 2015 worden op de vrijdagen 2, 9 en 16 januari van 18.00 tot 20.00 uur uitgezonden op L1-tv en -radio. Na afloop kan ‘het volk’ via telefoon en sms op drie liedjes een stem uitbrengen. Dat kan ook na de herhalingen van de halve finales op de zaterdagen 3, 10 en 17 januari.

De vertrouwde stembonnen zijn met ingang van dit jaar afgeschaft. De finale van het LVK is op 30 januari in de Rodahal in Kerkrade.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Organisatie LVK waakzaam bij finale in Rodahal
Spik en Span winnen LVK 2015
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
218 inschrijvingen voor LVK 2015
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK-finale is nog niet uitverkocht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen