Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle

Geplaatst opzaterdag 27 september 2014 - 7:54

De principes van Cradle to Cradle (C2C) worden nog altijd omarmd door de gemeente Venlo, maar geld om er in te investeren is er niet.

"We hebben geen zakken met geld staan, dus dat zal steeds minder met geld zijn”, zegt wethouder Wim van den Beucken (VVD, Financiën).

42.000 euro minder
In de Venlose begroting wordt het structurele budget van 42.000 euro geschrapt. Wat resteert is een bedrag van 90.000 euro dat de gemeenteraad in 2014 voor een periode van vijf jaar beschikbaar stelde. "Het schrappen van het geld kan verantwoord. Wij laten bijvoorbeeld bij de bouw van het stadskantoor zien hoeveel je op langere termijn kunt besparen door het toepassen van de principes van C2C in de bouw. Dat is een verhaal dat we als gemeente gaan uitdragen over C2C”, zegt Van den Beucken.

"Wij wijzen op de terugverdienmodellen bij C2C. Nu moet de markt met initiatieven komen, maar die hoef je niet te subsidiëren.” Venlo zegt dat het inmiddels op de kaart staat als C2C-stad. Dat betekent volgens Venlo dat het een kleinere rol daarin kan nemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel belangstelling voor cradle to cradle in Venlo
Wandelroute en symposium in Cradle to Cradle-jaar in Venlo
Verkeersbordenfabriek in Tegelen gaat de wereld over
Jett Rebel bezorgt poppodium Venlo primeur
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen