Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo haalt boventallige ambtenaren terug

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2016 - 7:28

Boventallige Venlose ambtenaren worden niet langer weggezet in een apart gebouw op het Venlose kazerneterrein.

Dat maakte gemeentesecretaris Piet Lucassen bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Apart gezet
Vorig jaar werd bekend dat na een reorganisatie 32 boventallige ambtenaren apart waren gezet in gebouw B op het kazerneterrein waar de ambtelijke organisatie zit. In drie jaar tijd zouden ze worden begeleid naar nieuw werk. Door de ambtenaren apart te zetten waren die doordrongen van het feit dat er een afspraak lag om binnen drie jaar nieuw werk te hebben; bovendien konden ze elkaar steun aanbieden, was de uitleg destijds.

Lees ook: Nog 32 ambtenaren Venlo weg

Mobiliteitscentrum
Op dit moment zitten nog vijftien mensen in wat Venlo het mobiliteitscentrum noemt. "Dat gaat nu dicht omdat we nu een andere visie hebben op mobiliteit", zegt een woordvoerder van de gemeente Venlo. "Dat heeft te maken met voortschrijdend inzicht en een veranderende vraag vanuit de samenleving. Denk daarbij aan de decentralisaties van de zorg waarbij veel extra werk op het bordje van de gemeente is komen te liggen. Dat maakt dat we alle handjes hard nodig hebben."

De overgebleven ambtenaren keren dus weer terug binnen gemeentelijke organisatie.

Afspraken
Dat betekent ook dat het driejarig traject waarbinnen ze met hulp van cursussen naar ander werk werden geleid niet meer bestaat. "Daar worden nu afspraken over gemaakt. Voor de mensen bij wie dit niet lukt, blijft dat traject van kracht, maar ook die zitten niet meer in het mobiliteitscentrum", aldus de gemeentewoordvoerder.

Negatieve lading
Behalve dat mede door de decentralisaties meer mensen nodig zijn binnen de gemeentelijke organisatie, geeft Venlo nu ook aan dat het apart zetten van mensen 'een negatieve lading' had. "Wij willen mensen dus niet meer buiten de organisatie plaatsen om vervolgens op een verplichte manier naar mobiliteit te kijken, maar in de organisatie houden en vanuit vrijwillige mobiliteit zoeken naar kansen op basis van talenten, drijfveren en competenties", aldus de gemeentewoordvoerder.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaren bemiddelen bij de buren
Sportraad: bezuiniging brengt Venlose clubs in problemen
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Raad Venlo handhaaft sportsubsidies
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen