Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo haalt boventallige ambtenaren terug

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2016 - 7:28

Boventallige Venlose ambtenaren worden niet langer weggezet in een apart gebouw op het Venlose kazerneterrein.

Dat maakte gemeentesecretaris Piet Lucassen bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Apart gezet
Vorig jaar werd bekend dat na een reorganisatie 32 boventallige ambtenaren apart waren gezet in gebouw B op het kazerneterrein waar de ambtelijke organisatie zit. In drie jaar tijd zouden ze worden begeleid naar nieuw werk. Door de ambtenaren apart te zetten waren die doordrongen van het feit dat er een afspraak lag om binnen drie jaar nieuw werk te hebben; bovendien konden ze elkaar steun aanbieden, was de uitleg destijds.

Lees ook: Nog 32 ambtenaren Venlo weg

Mobiliteitscentrum
Op dit moment zitten nog vijftien mensen in wat Venlo het mobiliteitscentrum noemt. "Dat gaat nu dicht omdat we nu een andere visie hebben op mobiliteit", zegt een woordvoerder van de gemeente Venlo. "Dat heeft te maken met voortschrijdend inzicht en een veranderende vraag vanuit de samenleving. Denk daarbij aan de decentralisaties van de zorg waarbij veel extra werk op het bordje van de gemeente is komen te liggen. Dat maakt dat we alle handjes hard nodig hebben."

De overgebleven ambtenaren keren dus weer terug binnen gemeentelijke organisatie.

Afspraken
Dat betekent ook dat het driejarig traject waarbinnen ze met hulp van cursussen naar ander werk werden geleid niet meer bestaat. "Daar worden nu afspraken over gemaakt. Voor de mensen bij wie dit niet lukt, blijft dat traject van kracht, maar ook die zitten niet meer in het mobiliteitscentrum", aldus de gemeentewoordvoerder.

Negatieve lading
Behalve dat mede door de decentralisaties meer mensen nodig zijn binnen de gemeentelijke organisatie, geeft Venlo nu ook aan dat het apart zetten van mensen 'een negatieve lading' had. "Wij willen mensen dus niet meer buiten de organisatie plaatsen om vervolgens op een verplichte manier naar mobiliteit te kijken, maar in de organisatie houden en vanuit vrijwillige mobiliteit zoeken naar kansen op basis van talenten, drijfveren en competenties", aldus de gemeentewoordvoerder.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaren bemiddelen bij de buren
Sportraad: bezuiniging brengt Venlose clubs in problemen
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Raad Venlo handhaaft sportsubsidies
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen