Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo geeft Heesch les over asielzoekers

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 11:09

Een delegatie van de Brabantse gemeente Bernheze komt vrijdag een kijkje nemen in het asielzoekerscentrum in Venlo. Ze komen kijken hoe de zaken daar geregeld zijn.

In Heesch (gemeente Bernheze) zijn er plannen voor een groot azc, vergelijkbaar met dat in Venlo. De bedoeling is om in Heesch honderden asielzoekers voor de duur van 10 jaar onder te brengen.

Dode varkens
Over de mogelijke komst van de asielzoekers is veel ophef. Een demonstratie tegen het azc liep uit de hand, er werden dode varkens opgehangen in een boom, en de gemeente kreeg een kogelbrief.

Informeren
Onder meer raadsleden van Bernheze komen naar Venlo om zich te informeren voordat ze een besluit nemen over de komst van een azc in hun gemeente.

Pers is niet welkom bij de bijeenkomst. Volgens het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers kan het invloed hebben op de besluitvorming.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

jos heijmans weert (17 jan 2020)
Burgemeester Weert stopt tijdelijk als voorzitter stichting
Poolse doodrijder Meijel krijgt taakstraf
Woedende vader gooit stoel naar rechter
Onbegrip in Meijel over taakstraf na doodrijden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen