Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo gaat in tegen harde kritiek op milieubeleid

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 14:16

De gemeente Venlo is het niet eens met de harde kritiek die stichting Natuur en Milieu heeft gegeven.

De stichting heeft 32 coalitieakkoorden geanalyseerd. Daaruit zou blijken dat Venlo het minst doet om luchtvervuiling tegen te gaan.

Tien ambities
Natuur en Milieu spitte de coalitieakkoorden en keek naar tien ambities waarop gescoord kon worden. Van de tien punten had Venlo er volgens de stichting maar één, het minst van alle 32 onderzochte gemeenten.

Lees ook: Venlo doet het minst tegen luchtvervuiling

Onvolledig
De gemeente zegt nu dat de conclusie van Natuur en Milieu is 'gebaseerd op onvolledigheden' en dat er 'niet gekeken is naar het huidige duurzame mobiliteitsbeleid.' Venlo heeft namelijk in februari een nieuwe visie opgesteld waar wel degelijk ambities zijn opgenomen.

Elektrisch rijdende stadsbussen
Ook vindt de gemeente dat de stichting niet goed gekeken heeft naar projecten waarbij Venlo juist aan de slag is gegaan om de lucht schoner te maken. Zo heeft de gemeente al langer volledig elektrisch rijdende stadsbussen en is er een aanbesteding gedaan voor openbare laadpalen

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen