Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo gaat in tegen harde kritiek op milieubeleid

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 14:16

De gemeente Venlo is het niet eens met de harde kritiek die stichting Natuur en Milieu heeft gegeven.

De stichting heeft 32 coalitieakkoorden geanalyseerd. Daaruit zou blijken dat Venlo het minst doet om luchtvervuiling tegen te gaan.

Tien ambities
Natuur en Milieu spitte de coalitieakkoorden en keek naar tien ambities waarop gescoord kon worden. Van de tien punten had Venlo er volgens de stichting maar één, het minst van alle 32 onderzochte gemeenten.

Lees ook: Venlo doet het minst tegen luchtvervuiling

Onvolledig
De gemeente zegt nu dat de conclusie van Natuur en Milieu is 'gebaseerd op onvolledigheden' en dat er 'niet gekeken is naar het huidige duurzame mobiliteitsbeleid.' Venlo heeft namelijk in februari een nieuwe visie opgesteld waar wel degelijk ambities zijn opgenomen.

Elektrisch rijdende stadsbussen
Ook vindt de gemeente dat de stichting niet goed gekeken heeft naar projecten waarbij Venlo juist aan de slag is gegaan om de lucht schoner te maken. Zo heeft de gemeente al langer volledig elektrisch rijdende stadsbussen en is er een aanbesteding gedaan voor openbare laadpalen

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen