Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo gaat in tegen harde kritiek op milieubeleid

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 14:16

De gemeente Venlo is het niet eens met de harde kritiek die stichting Natuur en Milieu heeft gegeven.

De stichting heeft 32 coalitieakkoorden geanalyseerd. Daaruit zou blijken dat Venlo het minst doet om luchtvervuiling tegen te gaan.

Tien ambities
Natuur en Milieu spitte de coalitieakkoorden en keek naar tien ambities waarop gescoord kon worden. Van de tien punten had Venlo er volgens de stichting maar één, het minst van alle 32 onderzochte gemeenten.

Lees ook: Venlo doet het minst tegen luchtvervuiling

Onvolledig
De gemeente zegt nu dat de conclusie van Natuur en Milieu is 'gebaseerd op onvolledigheden' en dat er 'niet gekeken is naar het huidige duurzame mobiliteitsbeleid.' Venlo heeft namelijk in februari een nieuwe visie opgesteld waar wel degelijk ambities zijn opgenomen.

Elektrisch rijdende stadsbussen
Ook vindt de gemeente dat de stichting niet goed gekeken heeft naar projecten waarbij Venlo juist aan de slag is gegaan om de lucht schoner te maken. Zo heeft de gemeente al langer volledig elektrisch rijdende stadsbussen en is er een aanbesteding gedaan voor openbare laadpalen

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen