Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo gaat in tegen harde kritiek op milieubeleid

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 14:16

De gemeente Venlo is het niet eens met de harde kritiek die stichting Natuur en Milieu heeft gegeven.

De stichting heeft 32 coalitieakkoorden geanalyseerd. Daaruit zou blijken dat Venlo het minst doet om luchtvervuiling tegen te gaan.

Tien ambities
Natuur en Milieu spitte de coalitieakkoorden en keek naar tien ambities waarop gescoord kon worden. Van de tien punten had Venlo er volgens de stichting maar één, het minst van alle 32 onderzochte gemeenten.

Lees ook: Venlo doet het minst tegen luchtvervuiling

Onvolledig
De gemeente zegt nu dat de conclusie van Natuur en Milieu is 'gebaseerd op onvolledigheden' en dat er 'niet gekeken is naar het huidige duurzame mobiliteitsbeleid.' Venlo heeft namelijk in februari een nieuwe visie opgesteld waar wel degelijk ambities zijn opgenomen.

Elektrisch rijdende stadsbussen
Ook vindt de gemeente dat de stichting niet goed gekeken heeft naar projecten waarbij Venlo juist aan de slag is gegaan om de lucht schoner te maken. Zo heeft de gemeente al langer volledig elektrisch rijdende stadsbussen en is er een aanbesteding gedaan voor openbare laadpalen

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen