Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo doet vijf huizen op slot vanwege drugscriminaliteit

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 15:31

De burgemeester van Venlo heeft de afgelopen twee maanden vijf huizen in de gemeente op slot gedaan vanwege drugscriminaliteit.

De panden blijven negen maanden verzegeld.

Verdovende middelen
De meest recente sluiting dateert van 23 oktober toen een flat aan de Meidoornstraat in Blerick werd gesloten. Daar werden verdovende middelen gevonden. Een dag eerder werd een hennepkwekerij ontdekt in een huis aan de Stalbergweg in Venlo. Ook vond de politie in een woning aan de Lessingstraat een net geoogste hennepkwekerij.

Hennephuizen
In september werden twee huizen gesloten. In Belfeld werd aan de Bergstraat een hennepkwekerij ontdekt. Daarnaast stonden in een huis aan de Mulgouwsingel in Tegelen hennepplanten.

Op blaren zitten
De panden worden tijdelijk gesloten om te zorgen dat er een eind komt aan drugsgerelateerde activiteiten. Burgemeesters mogen die op slot doen op grond van de Opiumwet. "Mensen denken soms dat het wel mee zal vallen maar het beleid is glashelder," licht burgemeester Antoin Scholten toe. "Als mensen zich inlaten met drugs, moeten ze op de blaren zitten."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen