Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo doet na shishalounge ook avondwinkel in de ban

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 12:36

Venlo gaat avondwinkels verbieden.

Het college van burgemeester en wethouders staat geen avondwinkels meer toe binnen de gemeentegrenzen, meldt Omroep Venlo.

Gesloten
Op dit moment zijn er geen avondwinkels in Venlo. Een winkel die aan de Straelseweg lag, heeft de deuren inmiddels gesloten.

Overlast
Volgens Omroep Venlo was het gemeentebestuur niet blij met die winkel, omdat die voor overlast in de buurt zou zorgen. Als voorbeelden noemt de omroep zwerfvuil, parkeer- en geluidsoverlast. Avondwinkels mochten in Venlo tot 2:00 uur open blijven.

Shishalounge
Venlo deed in september ook al de shishalounge in de ban. Burgemeester Antoin Scholten zei destijds dat het Venlose verbod op waterpijpcafés vooruitliep op het algehele rookverbod in de Nederlandse horeca. "Vanaf 2022 mag er in de horeca niet meer gerookt worden, dus je bent gek als je er nu nog aan begint."

Lees ook: Venlo heet shishasalons niet langer welkom

Gelegenheid
Van het gemeentebestuur is volgens een woordvoerder woensdag niemand in de gelegenheid om het eigen besluit over avondwinkels nader toe te lichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen