Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo doet na shishalounge ook avondwinkel in de ban

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 12:36

Venlo gaat avondwinkels verbieden.

Het college van burgemeester en wethouders staat geen avondwinkels meer toe binnen de gemeentegrenzen, meldt Omroep Venlo.

Gesloten
Op dit moment zijn er geen avondwinkels in Venlo. Een winkel die aan de Straelseweg lag, heeft de deuren inmiddels gesloten.

Overlast
Volgens Omroep Venlo was het gemeentebestuur niet blij met die winkel, omdat die voor overlast in de buurt zou zorgen. Als voorbeelden noemt de omroep zwerfvuil, parkeer- en geluidsoverlast. Avondwinkels mochten in Venlo tot 2:00 uur open blijven.

Shishalounge
Venlo deed in september ook al de shishalounge in de ban. Burgemeester Antoin Scholten zei destijds dat het Venlose verbod op waterpijpcafés vooruitliep op het algehele rookverbod in de Nederlandse horeca. "Vanaf 2022 mag er in de horeca niet meer gerookt worden, dus je bent gek als je er nu nog aan begint."

Lees ook: Venlo heet shishasalons niet langer welkom

Gelegenheid
Van het gemeentebestuur is volgens een woordvoerder woensdag niemand in de gelegenheid om het eigen besluit over avondwinkels nader toe te lichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen