Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo doet beroep op compensatiefonds zorg

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 11:18

Venlo doet een beroep op het compensatiefonds voor de zorg van het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Dat meldt Omroep Venlo.

Flink tekort
De gemeente heeft een tekort van 25 miljoen euro over de jaren 2016 en 2017. Dat ontstond nadat in 2015 de gemeenten verantwoordelijk werden voor zorg. Behalve Venlo hebben ook andere gemeenten flinke tekorten door de nieuwe zorgtaken.

Pot geld
In het fonds van het Rijk en de VNG zit 200 miljoen euro om tekorten bij gemeenten te compenseren. Of en hoeveel geld Venlo uit dat potje krijgt, is nog onduidelijk. De gemeente verwacht voor 1 november uitsluitsel daarover.

Politiek tumult
Vorig jaar stapte de PvdA in Venlo uit de coalitie omdat het zorgtekort over 2016 uitkwam op 12 miljoen euro, terwijl slechts een tekort van 4,5 miljoen was voorzien. In de maanden daarna bleef het tekort stijgen door lopende contracten met zorgaanbieders.

Lees ook: Miljoenentekort Venlo nog groter, belasting mogelijk verhoogd

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen