Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo bindt strijd aan met foodtrucks: 'Belachelijk'

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 19:58

Venlo bindt de strijd aan met de foodtrucks in de stad. De actie kan op weinig enthousiasme rekenen bij leerlingen van een middelbare school en opleiding, die gretig gebruikmaken van de mobiele wagens.

Als het aan het CDA, de SP en schooldirecteuren ligt mogen de foodtrucks straks niet meer in de buurt van scholen staan.

Portie kipnuggets
Dagelijks staan leerlingen van het Venlose Den Hulster College en Gilde Opleidingen tijdens de pauze in de rij voor een broodje döner of een portie kipnuggets. "Wij als gemeente besteden heel veel geld aan meer bewegen en meer gezond eten onder leerlingen", vertelt Angelique Weingarten van de SP. "Dan kun je als gemeente het niet verantwoorden om een snackwagen recht voor de deur te zetten."

Zelf kiezen
Het gaat donderdag om twee Duitse wagens die zowel broodjes döner als broodjes gezond verkopen. Tijdens de pauze komen er een kleine honderd leerlingen naar buiten voor een maaltijd. Ze vinden de maatregel van de gemeenteraad belachelijk. "Als je om je heen kijkt is iedereen hier ouder dan zestien. Dat is een leeftijd waarop iedereen voor zichzelf kan kiezen wat 'ie eet", zegt een leerling. Een ander zegt: "Je hebt hier een Lidl, daar kan je ongezonde broodjes halen. Je hebt iets verderop nog meer supermarkten vol frikandellenbroodjes. Voor hoeveel meter rond scholen wil je het verbieden?"

Prijzen
Scholen doen er ondertussen samen met de gemeente vanalles aan om de gezonde maaltijd binnen aantrekkelijker te maken, maar dat mag niet baten. De prijs buiten is veel goedkoper. "Op de prijzen van de kantine hebben we geen invloed", zegt schooldirecteur Iedje Heere van het Den Hulster College. "Dit is een extern bedrijf. Ze hebben er ook moeite mee om de prijzen te drukken. Dat heeft alles te maken met de inkoop."

Vergunning
De vraag blijft wat de gemeente kan doen. De vergunningen aan de ondernemers zijn afgegeven en kunnen niet zomaar worden afgepakt. Al denkt de SP daar anders over. "In de vergunning is nu al opgenomen dat deze busjes niet in het centrum mogen staan. We gaan nu toetsen of we dit kunnen uitbreiden en zo een aantal extra straten uit de vergunning laten."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen