Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo bindt strijd aan met foodtrucks: 'Belachelijk'

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 19:58

Venlo bindt de strijd aan met de foodtrucks in de stad. De actie kan op weinig enthousiasme rekenen bij leerlingen van een middelbare school en opleiding, die gretig gebruikmaken van de mobiele wagens.

Als het aan het CDA, de SP en schooldirecteuren ligt mogen de foodtrucks straks niet meer in de buurt van scholen staan.

Portie kipnuggets
Dagelijks staan leerlingen van het Venlose Den Hulster College en Gilde Opleidingen tijdens de pauze in de rij voor een broodje döner of een portie kipnuggets. "Wij als gemeente besteden heel veel geld aan meer bewegen en meer gezond eten onder leerlingen", vertelt Angelique Weingarten van de SP. "Dan kun je als gemeente het niet verantwoorden om een snackwagen recht voor de deur te zetten."

Zelf kiezen
Het gaat donderdag om twee Duitse wagens die zowel broodjes döner als broodjes gezond verkopen. Tijdens de pauze komen er een kleine honderd leerlingen naar buiten voor een maaltijd. Ze vinden de maatregel van de gemeenteraad belachelijk. "Als je om je heen kijkt is iedereen hier ouder dan zestien. Dat is een leeftijd waarop iedereen voor zichzelf kan kiezen wat 'ie eet", zegt een leerling. Een ander zegt: "Je hebt hier een Lidl, daar kan je ongezonde broodjes halen. Je hebt iets verderop nog meer supermarkten vol frikandellenbroodjes. Voor hoeveel meter rond scholen wil je het verbieden?"

Prijzen
Scholen doen er ondertussen samen met de gemeente vanalles aan om de gezonde maaltijd binnen aantrekkelijker te maken, maar dat mag niet baten. De prijs buiten is veel goedkoper. "Op de prijzen van de kantine hebben we geen invloed", zegt schooldirecteur Iedje Heere van het Den Hulster College. "Dit is een extern bedrijf. Ze hebben er ook moeite mee om de prijzen te drukken. Dat heeft alles te maken met de inkoop."

Vergunning
De vraag blijft wat de gemeente kan doen. De vergunningen aan de ondernemers zijn afgegeven en kunnen niet zomaar worden afgepakt. Al denkt de SP daar anders over. "In de vergunning is nu al opgenomen dat deze busjes niet in het centrum mogen staan. We gaan nu toetsen of we dit kunnen uitbreiden en zo een aantal extra straten uit de vergunning laten."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen