Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo begint evacuatie laaggelegen delen: 10.700 mensen

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 15:38

Delen van Venlo worden vrijdagmiddag ontruimd uit voorzorg tegen het snel stijgende Maaswater. Volgens een woordvoerder gaat het om 10.700 mensen, 4.746 huishoudens in totaal.

Inwoners van laaggelegen delen van Belfeld, Steyl, Arcen, Venlo en het gebied tussen Hout-Blerick en Baarlo moeten vanaf 18:00 uur hun huis uit. De hoogwaterpiek wordt daar om 3:00 uur verwacht. Er worden bussen ingezet om mensen die geen eigen vervoer hebben te evacueren.

Helikopters
Er cirkelen helikopters boven Venlo die de evacuatie ondersteunen. Ze worden ingezet om vanuit de lucht de situatie in beeld te brengen en eventuele knelpunten vroeg te signaleren.

Gebieden
In Belfeld gaat het om het gebied tussen de Rijksweg en de Maas, in Steyl om de oude dorpskern en Maasveld. In Venlo zelf gaat het om het gebied tussen restaurant Valuas, de Urbanusweg, de A67 en de Maas, en ook het gebied vanaf Océ tot en met Velden en Lomm ten westen van de Rijksweg. Aan de westkant van de Maas wordt het gebied tussen de Watermolen in Hout-Blerick en de Berckt in Baarlo ontruimd.

Opvang
In eerste instantie moeten mensen proberen onderdak te regelen bij familie of vrienden. Evacués die daar niet terecht kunnen, worden opgevangen in buurtcentra en andere openbare gebouwen. Dat zijn De Haandert voor inwoners van Tegelen, Steyl en Belfeld. Blerickenaren kunnen terecht in het Blariacum. In het noorden van Venlo wordt de Witte Kerk vrijgemaakt als noodopvang, verder zijn De Vilgaard en Hotel Roland opengesteld voor mensen uit Velden, Arcen en Lomm.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen