Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo begint evacuatie laaggelegen delen: 10.700 mensen

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 15:38

Delen van Venlo worden vrijdagmiddag ontruimd uit voorzorg tegen het snel stijgende Maaswater. Volgens een woordvoerder gaat het om 10.700 mensen, 4.746 huishoudens in totaal.

Inwoners van laaggelegen delen van Belfeld, Steyl, Arcen, Venlo en het gebied tussen Hout-Blerick en Baarlo moeten vanaf 18:00 uur hun huis uit. De hoogwaterpiek wordt daar om 3:00 uur verwacht. Er worden bussen ingezet om mensen die geen eigen vervoer hebben te evacueren.

Helikopters
Er cirkelen helikopters boven Venlo die de evacuatie ondersteunen. Ze worden ingezet om vanuit de lucht de situatie in beeld te brengen en eventuele knelpunten vroeg te signaleren.

Gebieden
In Belfeld gaat het om het gebied tussen de Rijksweg en de Maas, in Steyl om de oude dorpskern en Maasveld. In Venlo zelf gaat het om het gebied tussen restaurant Valuas, de Urbanusweg, de A67 en de Maas, en ook het gebied vanaf Océ tot en met Velden en Lomm ten westen van de Rijksweg. Aan de westkant van de Maas wordt het gebied tussen de Watermolen in Hout-Blerick en de Berckt in Baarlo ontruimd.

Opvang
In eerste instantie moeten mensen proberen onderdak te regelen bij familie of vrienden. Evacués die daar niet terecht kunnen, worden opgevangen in buurtcentra en andere openbare gebouwen. Dat zijn De Haandert voor inwoners van Tegelen, Steyl en Belfeld. Blerickenaren kunnen terecht in het Blariacum. In het noorden van Venlo wordt de Witte Kerk vrijgemaakt als noodopvang, verder zijn De Vilgaard en Hotel Roland opengesteld voor mensen uit Velden, Arcen en Lomm.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen