Overslaan en naar de inhoud gaan

Venice gaat 'way up high' voor concert in Weerter kerk

Geplaatst opzaterdag 14 juli 2018 - 15:05

Zaterdagavond staan ze op het podium van Bospop, maar zaterdagmiddag gaf de Amerikaanse band Venice al een bijzonder optreden in Weert.

De mannen klommen namelijk de Sint Martinuskerk in om met stadsbeiaard Frank Steijns een concert te geven voor Bospop Bells 2018.

Toepasselijke nummers
En op zo'n hoogte muziek maken, vraagt natuurlijk om een aantal toepasselijke nummers. Zo opent de band het concert met het nummer Somewhere over the rainbow. Daarna bracht Venice natuurlijk eigen nummers ten gehore, maar ook liedjes van onder andere Billy Joel klonken door de kerk. De muzikanten zijn er erg enthousiast over. Bandlid Kipp Lennon: "We hebben al heel veel gedaan in die 40 jaar dat we bestaan als band, maar we hebben nog nooit zoiets gedaan als dit. Geweldig!"

Video: L1 / 1Limburg

BLØF
Venice is de tweede artiest van Bospop die in de toren van de Martinuskerk speelt. Pascal Jacobsen van BLØF, beet vorig jaar het spits af. Als het aan de beiaardier ligt, volgen er meer. "Dit komt nergens anders ter wereld voor. Als we ergens er een traditie van moeten maken dat is het hier in Weert", zegt Steijns.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen