Overslaan en naar de inhoud gaan

Venice gaat 'way up high' voor concert in Weerter kerk

Geplaatst opzaterdag 14 juli 2018 - 15:05

Zaterdagavond staan ze op het podium van Bospop, maar zaterdagmiddag gaf de Amerikaanse band Venice al een bijzonder optreden in Weert.

De mannen klommen namelijk de Sint Martinuskerk in om met stadsbeiaard Frank Steijns een concert te geven voor Bospop Bells 2018.

Toepasselijke nummers
En op zo'n hoogte muziek maken, vraagt natuurlijk om een aantal toepasselijke nummers. Zo opent de band het concert met het nummer Somewhere over the rainbow. Daarna bracht Venice natuurlijk eigen nummers ten gehore, maar ook liedjes van onder andere Billy Joel klonken door de kerk. De muzikanten zijn er erg enthousiast over. Bandlid Kipp Lennon: "We hebben al heel veel gedaan in die 40 jaar dat we bestaan als band, maar we hebben nog nooit zoiets gedaan als dit. Geweldig!"

Video: L1 / 1Limburg

BLØF
Venice is de tweede artiest van Bospop die in de toren van de Martinuskerk speelt. Pascal Jacobsen van BLØF, beet vorig jaar het spits af. Als het aan de beiaardier ligt, volgen er meer. "Dit komt nergens anders ter wereld voor. Als we ergens er een traditie van moeten maken dat is het hier in Weert", zegt Steijns.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen