Overslaan en naar de inhoud gaan

Venezolaans jeugdorkest niet naar WMC door onlusten

Geplaatst opdonderdag 6 juli 2017 - 15:07

Het Venezolaans jeugdorkest Simón Bolívar Youth Symphonic Band komt definitief niet naar het Wereld Muziek Concours Kerkrade vanwege de onrust momenteel in het Zuid-Amerikaanse land.

Het orkest zou drie concerten geven. Op 19 juli zou het orkest samen met fanfare St. Clemens Arensgenhout in het Openluchttheater Valkenburg staan, op 21 juli samen met de Bläserphilharmonie Aachen in het Eurogress in Aken en de 24ste zelfstandig in de Rodahal in Kerkrade.

Onrustig
In Venezuela is het al maanden erg onrustig. Woensdag is het parlement in de hoofdstad Caracas bestormd waarbij gewonden zijn gevallen. De onlusten hebben sinds april al 75 mensen het leven gekost. De WMC-organisatie was op voorhand al gewaarschuwd dat de komst van het jeugdorkest naar Kerkrade onzeker was.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste WMC Biënnale van start in Kerkrade
WMC Wereld Muziek Concours
Inschrijving WMC 2021 later wegens coronacrisis
Joop Daalmeijer adviseur Wereld Muziek Concours
Fors subsidiebedrag voor Wereld Muziek Concours Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten