Overslaan en naar de inhoud gaan

Via veldwegen en akkers toch een glimp opvangen van de AGR

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 19:33

Tientallen wielerliefhebbers trokken zich zondag weinig aan van de oproep van de organisatie om weg te blijven van het parcours van de Amstel Gold Race in het Heuvelland.

Via veldwegen en akkers wisten ze toch langs de kant van het parcours te geraken om gemoedelijk te wachten op de renners. Soms onder toeziend oog van de beveiligers en handhavers in gele hesjes, zoals op beelden te zien is.

Maar de ongewenste toeloop heeft nergens tot problemen geleid, zegt de politie. De sfeer was overal rustig. "We hebben her en der mensen moeten wegsturen, maar dat is het dan ook", zegt een woordvoerder van de gemeente Valkenburg. "We vinden dat er goed gehoor is gegeven aan de oproep om niet te komen."

Video: Orange Media

500 verkeersregelaars
Er werden tijdens de koers zondag zo'n 500 beveiligers en verkeersregelaars ingezet om ervoor te zorgen dat het parcours zo goed als niet te bereiken was voor publiek. Mensen die langs het parcours wonen, kregen een polsbandje om hun huis te kunnen verlaten, maar van hen werd verwacht dat ze niet langs de kant gingen staan.

Iedereen die iets met de koers te maken had - renners, ploegen, organisatie en media - is aan de vooravond van de Gold Race getest. Daarnaast zijn er ook zondag nog sneltesten uitgevoerd.

Lees ook: Wout van Aert wint Amstel Gold Race na fotofinish

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen