Overslaan en naar de inhoud gaan

Via veldwegen en akkers toch een glimp opvangen van de AGR

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 19:33

Tientallen wielerliefhebbers trokken zich zondag weinig aan van de oproep van de organisatie om weg te blijven van het parcours van de Amstel Gold Race in het Heuvelland.

Via veldwegen en akkers wisten ze toch langs de kant van het parcours te geraken om gemoedelijk te wachten op de renners. Soms onder toeziend oog van de beveiligers en handhavers in gele hesjes, zoals op beelden te zien is.

Maar de ongewenste toeloop heeft nergens tot problemen geleid, zegt de politie. De sfeer was overal rustig. "We hebben her en der mensen moeten wegsturen, maar dat is het dan ook", zegt een woordvoerder van de gemeente Valkenburg. "We vinden dat er goed gehoor is gegeven aan de oproep om niet te komen."

Video: Orange Media

500 verkeersregelaars
Er werden tijdens de koers zondag zo'n 500 beveiligers en verkeersregelaars ingezet om ervoor te zorgen dat het parcours zo goed als niet te bereiken was voor publiek. Mensen die langs het parcours wonen, kregen een polsbandje om hun huis te kunnen verlaten, maar van hen werd verwacht dat ze niet langs de kant gingen staan.

Iedereen die iets met de koers te maken had - renners, ploegen, organisatie en media - is aan de vooravond van de Gold Race getest. Daarnaast zijn er ook zondag nog sneltesten uitgevoerd.

Lees ook: Wout van Aert wint Amstel Gold Race na fotofinish

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen