Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldslag om Stevensweert nagespeeld

Geplaatst opzaterdag 17 september 2016 - 18:47

In Stevensweert is zaterdag de slag om het dorp nagespeeld. In 1702 streden de geallieerde troepen van de Republiek der Verenigde Nederlanden tegen de Spaanse bezetters.

Het schouwspel is onderdeel van de viering van 750 jaar Stevensweert.

Internationaal
Zo'n 400 mensen logeren in een tentenkamp bij de vestingwerken van het dorp. Dat grote aantal maakt het 't op één na grootste re-enactment evenement van Nederland. Daarbij spelen acteurs, in historische kledij, veldslagen na.

In Stevensweert zijn re-enactment-groepen aanwezig uit onder meer Groot-Brittannië, Duitsland, Italie, Frankrijk en Hongarije. Volgens de organisatie is het festival in het dorp populair onder de acteurs, omdat de slag wordt nagespeeld in vestingwerken. En dat is bijzonder. Normaal gesproken worden de gevechten gehouden in open velden.

Bezoekers
De organisatie is tevreden over het aantal bezoekers tot nu toe. Door het mooie weer kwamen er veel mensen van buiten het dorp kijken naar het tentenkamp en de gevechten. Zondag verwacht de organisatie de meeste bezoekers.

Die kunnen dan terecht in het historische tentenkamp en bij de vestingwerken, waar de geallieerden en de Spaanse soldaten opnieuw slag zullen leveren. Dan wordt ook duidelijk of de Spanjaarden ook dit keer worden verslagen.

Even pauze tijdens het naspelen van de slag om Stevensweert.
Foto: Nicky Cleuren

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Slag om Stevensweert nagespeeld
Schadeclaim in moordzaak Schinnen
Voetbalclub Stevensweert moet verhuizen
Historische duiker gevonden bij kasteel Ohé en Laak
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen