Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 14:04

De Brunssumerheide bezetten of Treebeek inlijven? Het kan binnenkort. Het bordspel Risk krijgt namelijk een Parkstad-variant.

Het veroveren van de hele wereld is binnenkort niet meer nodig om het bordspel winnend af te sluiten. Met de 'werelddelen' Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal, Nuth, Simpelveld en Onderbanken ben je er al.

Goed doel
Het spel wordt de komende weken voor het laatst getest en gaat daarna in beperkte oplage in productie. Een deel van de opbrengst gaat vervolgens naar het Glazen Huis Heerlen en de Voedselbank Limburg-Zuid.

Politici testen
Een van de initiatiefnemers van het spel is Christian Petermann. "Binnen twee weken willen we de eerste testmatches spelen. Kijken wat werkt en niet werkt." Daarna worden er vermoedelijk 250 spellen daadwerkelijk geproduceerd. "In eerste instantie gaat het om een gelimiteerde oplage. Maar we sluiten niet uit dat we bij groot succes meer spellen maken of in de toekomst ook een versie voor heel Zuid-Limburg willen maken."

Parkstad-fusie
Het idee achter de ontwikkeling van het spel is de Parkstad-fusie op de kaart te zetten. Voor de eerste testmatches zullen dan ook politici en fervent Risk-spelers als Ralf Krewinkel (Beek), Erik Koppe (Brunssum), Max Ruiters en Mark Meijer (Kerkrade), Mariska Werry (Simpelveld) en Raymond Vlecken (Landgraaf) hun opwachting maken. Petermann, zelf groot voorstander van één Parkstad: "Er wordt al lang en breed gesproken over een Parkstad-fusie. Misschien dat dit spel nog wat kan bijdragen aan die gedachte."

Het spel gaat waarschijnlijk 39,95 euro kosten en kan binnenkort aangeschaft worden via de Facebooksite van RISQ Parkstad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen