Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 14:04

De Brunssumerheide bezetten of Treebeek inlijven? Het kan binnenkort. Het bordspel Risk krijgt namelijk een Parkstad-variant.

Het veroveren van de hele wereld is binnenkort niet meer nodig om het bordspel winnend af te sluiten. Met de 'werelddelen' Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal, Nuth, Simpelveld en Onderbanken ben je er al.

Goed doel
Het spel wordt de komende weken voor het laatst getest en gaat daarna in beperkte oplage in productie. Een deel van de opbrengst gaat vervolgens naar het Glazen Huis Heerlen en de Voedselbank Limburg-Zuid.

Politici testen
Een van de initiatiefnemers van het spel is Christian Petermann. "Binnen twee weken willen we de eerste testmatches spelen. Kijken wat werkt en niet werkt." Daarna worden er vermoedelijk 250 spellen daadwerkelijk geproduceerd. "In eerste instantie gaat het om een gelimiteerde oplage. Maar we sluiten niet uit dat we bij groot succes meer spellen maken of in de toekomst ook een versie voor heel Zuid-Limburg willen maken."

Parkstad-fusie
Het idee achter de ontwikkeling van het spel is de Parkstad-fusie op de kaart te zetten. Voor de eerste testmatches zullen dan ook politici en fervent Risk-spelers als Ralf Krewinkel (Beek), Erik Koppe (Brunssum), Max Ruiters en Mark Meijer (Kerkrade), Mariska Werry (Simpelveld) en Raymond Vlecken (Landgraaf) hun opwachting maken. Petermann, zelf groot voorstander van één Parkstad: "Er wordt al lang en breed gesproken over een Parkstad-fusie. Misschien dat dit spel nog wat kan bijdragen aan die gedachte."

Het spel gaat waarschijnlijk 39,95 euro kosten en kan binnenkort aangeschaft worden via de Facebooksite van RISQ Parkstad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV