Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 14:04

De Brunssumerheide bezetten of Treebeek inlijven? Het kan binnenkort. Het bordspel Risk krijgt namelijk een Parkstad-variant.

Het veroveren van de hele wereld is binnenkort niet meer nodig om het bordspel winnend af te sluiten. Met de 'werelddelen' Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal, Nuth, Simpelveld en Onderbanken ben je er al.

Goed doel
Het spel wordt de komende weken voor het laatst getest en gaat daarna in beperkte oplage in productie. Een deel van de opbrengst gaat vervolgens naar het Glazen Huis Heerlen en de Voedselbank Limburg-Zuid.

Politici testen
Een van de initiatiefnemers van het spel is Christian Petermann. "Binnen twee weken willen we de eerste testmatches spelen. Kijken wat werkt en niet werkt." Daarna worden er vermoedelijk 250 spellen daadwerkelijk geproduceerd. "In eerste instantie gaat het om een gelimiteerde oplage. Maar we sluiten niet uit dat we bij groot succes meer spellen maken of in de toekomst ook een versie voor heel Zuid-Limburg willen maken."

Parkstad-fusie
Het idee achter de ontwikkeling van het spel is de Parkstad-fusie op de kaart te zetten. Voor de eerste testmatches zullen dan ook politici en fervent Risk-spelers als Ralf Krewinkel (Beek), Erik Koppe (Brunssum), Max Ruiters en Mark Meijer (Kerkrade), Mariska Werry (Simpelveld) en Raymond Vlecken (Landgraaf) hun opwachting maken. Petermann, zelf groot voorstander van één Parkstad: "Er wordt al lang en breed gesproken over een Parkstad-fusie. Misschien dat dit spel nog wat kan bijdragen aan die gedachte."

Het spel gaat waarschijnlijk 39,95 euro kosten en kan binnenkort aangeschaft worden via de Facebooksite van RISQ Parkstad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen