Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veldense danseres ontvangt De Zwaan

Geplaatst opzaterdag 7 oktober 2017 - 11:29

De Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie van dit jaar is gewonnen door Imre van Opstal uit Velden.

Van Opstal ontving de prestigieuze prijs vrijdagavond tijdens de Nederlandse Dansdagen in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Perfecte techniek
Ze ontwikkelde zich tot één van de meest opvallende dansers van het Nederlands Dans Theater. De jury beoordeelt haar als 'een performer met een perfecte techniek, mystiek charisma en een soms angstwekkende kracht die van een andere wereld lijkt te komen'.

Tel Aviv
De Veldense danseres zal het bronzen beeld dat ze overhandigd kreeg thuis, bij haar ouders in Velden, achterlaten. Ze woont sinds twee maanden in Tel Aviv, in Israël. Daar wil ze internationaal nog meer danservaring opdoen. "Maar ik ben ontzettend blij met deze geweldige prijs, waar elke danser van droomt."

De Zwanen gelden als de Oscars voor de danswereld.

Zondagavond komt Van Opstal uitgebreid aan het woord in het programma Limbourgeois op L1 TV, waarin een impressie van de prijsuitreiking te zien is.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen