Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veldenaar (23) raakt rijbewijs kwijt bij 'kamikazerit'

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 13:38

Een man uit Velden is woensdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt vanwege zijn gevaarlijke rijstijl op de A73.

Dat meldt de landelijke eenheid van de politie.

Vluchtstrook
Politiemensen in een onopvallende wagen werden rond 16:00 uur via de vluchtstrook met hoge snelheid ingehaald. Ook andere auto's werden door de man ingehaald, over een afstand van zo'n 600 meter. Zonder richting aan te geven ging de auto direct de linker rijstrook op, met een snelheid van 'ruim meer dan 130 kilometer per uur'.

Duikvlucht
Korte tijd later dook de auto plots tussen twee andere wagens door de uitvoegstrook op richting Horst, ook nu weer zonder richting aan te geven. Hij ging daarbij hard op de rem staan. Toen de Veldenaar onderaan de afrit moest blijven staan voor een rood stoplicht, werd hij door de politie van de weg geplukt.

'Ongeschikt'
Hij heeft niet alleen zijn rijbewijs moeten inleveren, maar is ook op de bon geslingerd. De politie gaat bij het CBR melden dat 'getwijfeld wordt aan de geestelijke geschiktheid van de man om een auto te mogen besturen'. Als het CBR zo'n melding krijgt, kan het bureau de man laten testen of hem een educatieve maatregel opleggen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen