Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldenaar (23) raakt rijbewijs kwijt bij 'kamikazerit'

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 13:38

Een man uit Velden is woensdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt vanwege zijn gevaarlijke rijstijl op de A73.

Dat meldt de landelijke eenheid van de politie.

Vluchtstrook
Politiemensen in een onopvallende wagen werden rond 16:00 uur via de vluchtstrook met hoge snelheid ingehaald. Ook andere auto's werden door de man ingehaald, over een afstand van zo'n 600 meter. Zonder richting aan te geven ging de auto direct de linker rijstrook op, met een snelheid van 'ruim meer dan 130 kilometer per uur'.

Duikvlucht
Korte tijd later dook de auto plots tussen twee andere wagens door de uitvoegstrook op richting Horst, ook nu weer zonder richting aan te geven. Hij ging daarbij hard op de rem staan. Toen de Veldenaar onderaan de afrit moest blijven staan voor een rood stoplicht, werd hij door de politie van de weg geplukt.

'Ongeschikt'
Hij heeft niet alleen zijn rijbewijs moeten inleveren, maar is ook op de bon geslingerd. De politie gaat bij het CBR melden dat 'getwijfeld wordt aan de geestelijke geschiktheid van de man om een auto te mogen besturen'. Als het CBR zo'n melding krijgt, kan het bureau de man laten testen of hem een educatieve maatregel opleggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen