Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldeke Oeuvre Priés voor Ton Engels

Geplaatst opzaterdag 11 september 2021 - 13:30

De Veldeke Oeuvre Priés gaat dit jaar naar Ton Engels.

Dat is zaterdag bekendgemaakt in het L1-radioprogramma Plat-eweg. Veldeke Venlo-voorzitter Henk Buskes reikte de oorkonde en het beeldje uit.

Boetecategorie
De singer-songwriter uit Panningen krijgt de prijs voor zijn oeuvre. Al 27 jaar maakt hij dialectmuziek als liedjesschrijver, zanger en gitarist. "De poëtische krach van zien leedjes en det same mit zien geweldige gitaarspel, make Ton 'nen arties van de boetecategorie", staat op de oorkonde te lezen.

Ton Engels is de tweede artiest die zowel de Pries väör 't Limburgs leed (later Jo Erenspries) als de oeuvrepries van Veldeke Venlo in ontvangst mag nemen. Arno Adams ging hem vorig jaar voor.

Video: L1

Veldeke Oeuvre Priés
De Veldeke Oeuvre Priés wordt sinds 2007 toegekend. Eerdere ontvangers zijn onder meer Gé Reinders, Ben Verdellen, Hannelore Winter, Jack Vinders en Thei & Marij. Arno Adams won de prijs vorig jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen