Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldeke Oeuvre Priés voor Arno Adams

Geplaatst opzaterdag 12 september 2020 - 14:06

De Veldeke Oeuvre Priés gaat dit jaar naar Arno Adams.

Dat is zaterdagmiddag bekendgemaakt in het L1-radioprogramma Plat-eweg.

Oeuvre
De singer-songwriter uit Belfeld krijgt de prijs voor zijn oeuvre, dat inmiddels bestaat uit onder meer zeven albums en ruim twee decennia aan dialectmuziek. De award wordt aanstaande vrijdag uitgereikt in een televisieprogramma van Omroep Venlo. Dan krijgt Adams de prijs officieel overhandigd van Veldeke Venlo-voorzitter Henk Buskes.

Video: L1

Anders
Deze uitreiking verloopt anders dan anders. Normaal gesproken vindt de overhandiging plaats tijdens de Nach van het Limburgse Leed, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus gaat dat evenement in 2020 niet door.

Nieuw album
In het L1-programma van Henk Hover kondigde Adams aan dat hij binnenkort een nieuw album uitbrengt. Het gaat om muziek die zestien jaar geleden al is opgenomen, maar nog niet eerder is uitgebracht.

De Veldeke Oeuvre Priés wordt sinds 2007 toegekend. Eerdere ontvangers zijn onder meer Gé Reinders, Ben Verdellen, Hannelore Winter, Jack Vinders en Thei & Marij.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen