Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldeke Oeuvre Priés voor Arno Adams

Geplaatst opzaterdag 12 september 2020 - 14:06

De Veldeke Oeuvre Priés gaat dit jaar naar Arno Adams.

Dat is zaterdagmiddag bekendgemaakt in het L1-radioprogramma Plat-eweg.

Oeuvre
De singer-songwriter uit Belfeld krijgt de prijs voor zijn oeuvre, dat inmiddels bestaat uit onder meer zeven albums en ruim twee decennia aan dialectmuziek. De award wordt aanstaande vrijdag uitgereikt in een televisieprogramma van Omroep Venlo. Dan krijgt Adams de prijs officieel overhandigd van Veldeke Venlo-voorzitter Henk Buskes.

Video: L1

Anders
Deze uitreiking verloopt anders dan anders. Normaal gesproken vindt de overhandiging plaats tijdens de Nach van het Limburgse Leed, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus gaat dat evenement in 2020 niet door.

Nieuw album
In het L1-programma van Henk Hover kondigde Adams aan dat hij binnenkort een nieuw album uitbrengt. Het gaat om muziek die zestien jaar geleden al is opgenomen, maar nog niet eerder is uitgebracht.

De Veldeke Oeuvre Priés wordt sinds 2007 toegekend. Eerdere ontvangers zijn onder meer Gé Reinders, Ben Verdellen, Hannelore Winter, Jack Vinders en Thei & Marij.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen