Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veiligheidsregio's kijken naar samenwerking

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 16:34

Veiligheidsregio’s Limburg-Noord- en Zuid gaan onderzoeken of ze met elkaar kunnen samenwerken.

De Veiligheidsregio’s bekijken of de kosten daarmee omlaag kunnen en de kwaliteit omhoog te brengen is.

Uitstekend idee
Burgemeester Antoin Scholten (Venlo) heeft namens Limburg-Noord zijn collega Annemarie Penn-te Strake (Maastricht) benaderd voor een verdere verkenning. Zij noemt dit als voorzitter van Limburg-Zuid een uitstekend idee.

Dubbelingen
Volgens Scholten is de bedoeling te bekijken of de regio’s momenteel dingen dubbel doen en te onderzoeken wat er beter kan. De Veiligheidsregio’s zijn een samenwerkingsverband tussen gemeenten, politie, brandweer en geneeskundige diensten. Alle gemeenten uit Midden-Limburg zijn aangesloten bij de regio Noord.

Ontevreden
Scholten
maakte het onderzoek vrijdag bekend tijdens een vergadering van de regio Noord. Meerdere gemeenten zijn ontevreden over de stijging van het bedrag dat zij jaarlijks aan de Veiligheidsregio moeten afdragen. Gennep, Roermond en Horst aan de Maas stemden daarom tegen de voorliggende begroting voor 2017. Die werd desondanks aangenomen omdat een meerderheid wel instemde. De begroting van de Veiligheidsregio stijgt volgend jaar met bijna 3,5 miljoen euro.

Gestegen kosten
Dit is onder meer vanwege extra uitgaven aan risicobeheersing en
incidentbestrijding. Over 2016 vallen de kosten eveneens hoger uit vanwege een wijziging van de cao en gestegen kosten vanwege arbeidshygiëne bij de brandweer. Alle gemeenten moeten naar verhouding bijdragen aan de toenames.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Communicatie bij rampen in Limburg te vaak slecht
Raadsfracties SP bezorgd om fusie meldkamers
Betere communicatie nodig tussen Veiligheidsregio's
Minder geld voor brandweer in Noord-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen