Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio's: 'Grootste uitdaging in Limburg'

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 20:34

De overkoepelende veiligheidsregio's vonden het op Hemelvaartsdag op veel plekken te druk. De drukte in Limburgse binnensteden en koopcentra wordt omschreven als de grootste uitdaging.

Dat zegt Hubert Bruls, de voormalige burgemeester van Venlo. Tegenwoordig is Bruls burgemeester in Nijmegen en woordvoerder namens de overkoepelende veiligheidsregio's.

Grootste uitdaging
In een reactie bij de NOS zegt hij dat het donderdag zonder meer drukker was dan de voorgaande weekenden en op sommige plekken te druk. Bruls ziet de grootste uitdaging in de grensstreek. "Met name in Limburg, in koopcentra en binnensteden."

Daarmee doelt hij op de binnenstad van Venlo en het Designer Outlet Center in Roermond. Hoewel de burgemeester van Venlo en de leiding van het Outlet niet ontevreden waren over de gang van zaken op Hemelvaartsdag.

Veel meer beperkingen
Bruls vreest dat het in de komende weken en maanden bij dergelijk weer alleen maar drukker wordt. "Als dit het beeld wordt van de zomer, met mensen die vakantie hebben en dit soort prachtige temperaturen, dan moet je op dat soort dagen veel meer beperkingen opleggen."

Ingegrepen
Donderdag is op meerdere plekken ingegrepen, op stranden, bij plassen en in parken in Amsterdam en Groningen. In Limburg was ingrijpen met maatregelen zoals boetes en extra afzettingen voor zover bekend niet nodig.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen