Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio Zuid-Limburg peilt ervaringen crisisaanpak

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 11:41

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg onderzoekt wat de ervaringen zijn van inwoners en ondernemers, tijdens het extreme hoogwater in juli.

De veiligheidsregio wil weten wat de ervaringen met de crisisaanpak zijn en hoe de inwoners de bestrijding van het hoogwater beleefd hebben.

Vragenlijst
In een vragenlijst komen thema's als crisiscommunicatie en evacuatie aan bod. Tot en met 10 oktober kunnen inwoners en bedrijven van de zestien Zuid-Limburgse gemeenten deelnemen aan de enquête, die is opgezet door het externe bureau Flycatcher.

Limburg-Noord
Het onderzoek volgt bijna twee maanden nadat de Veiligheidsregio Limburg-Noord een soortgelijke peiling heeft aangekondigd. Die bracht op 5 augustus al naar buiten Flycatcher ingeschakeld te hebben voor een onderzoek onder de Noord-Limburgse bevolking.

Lees ook: Veiligheidsregio onderzoekt ervaringen Limburgers watersnood

20 minuten
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. "Na de bestrijding van een ramp vinden we het altijd van belang om zorgvuldig te evalueren zodat we ervan kunnen leren", zegt plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid Hans Verheijen erover. "Bij de hoogwatercrisis van afgelopen juli zijn zoveel burgers betrokken geweest, dat we uiteraard ook hun mening willen horen", vult hij aan. "We willen weten hoe zij ons werk ervaren hebben om in de toekomst nog beter voorbereid te zijn op dergelijke crises."

Resultaten
De resultaten worden tegen het einde van het jaar verwacht, laat een woordvoerster van de veiligheidsregio weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen