Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio: 'Winkels dicht met Pasen is mogelijk'

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 19:09

De winkels in de grensregio zouden de opdracht kunnen krijgen om met Pasen de deuren gesloten te houden.

Dat zegt Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, zondag in L1mburg Centraal.

Testweekend
Op die manier moet de verwachte drukte tegengegaan worden. "Dit weekend was een soort testweekend", laat Scholten weten. "Zaterdag ging het iets beter dan zondag, dus we gaan nu kijken wat dat betekent voor het Paasweekend." Omdat de verwachting is dat mensen met Pasen opnieuw veel de weg op zullen gaan, zijn verdere maatregelen om dit te ontmoedigen, niet ondenkbaar, zegt Scholten.

Uiterste maatregel
Daarbij wordt vooral gedacht aan het beperken van verkeer over de grens. "In Duitsland zijn de winkels dicht, dus we moeten grenstoerisme naar Nederland zien te ontmoedigen en waar mogelijk belemmeren. Dan denken we aan strenger controleren aan de grens en het sluiten van de winkels, al zou dat laatste een uiterste maatregel zijn", aldus de burgemeester van Venlo. "Dat wil ik liever niet, dus we blijven beroepen op het gezonde verstand van mensen."

Als vrienden elkaar niet opzoeken
Het sluiten van de grenzen is wat Scholten betreft niet ideaal. "Dat levert veel problemen op, zoals vertragingen in goederenvervoer en zorgpersoneel krijgt het lastiger om naar het werk te reizen", legt Scholten uit. Wat hem betreft blijft de grens tussen Nederland en Duitsland zo lang mogelijk open. "Maar we moeten elkaar dan wel als goede vrienden even niet opzoeken."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen