Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio: 'Winkels dicht met Pasen is mogelijk'

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 19:09

De winkels in de grensregio zouden de opdracht kunnen krijgen om met Pasen de deuren gesloten te houden.

Dat zegt Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, zondag in L1mburg Centraal.

Testweekend
Op die manier moet de verwachte drukte tegengegaan worden. "Dit weekend was een soort testweekend", laat Scholten weten. "Zaterdag ging het iets beter dan zondag, dus we gaan nu kijken wat dat betekent voor het Paasweekend." Omdat de verwachting is dat mensen met Pasen opnieuw veel de weg op zullen gaan, zijn verdere maatregelen om dit te ontmoedigen, niet ondenkbaar, zegt Scholten.

Uiterste maatregel
Daarbij wordt vooral gedacht aan het beperken van verkeer over de grens. "In Duitsland zijn de winkels dicht, dus we moeten grenstoerisme naar Nederland zien te ontmoedigen en waar mogelijk belemmeren. Dan denken we aan strenger controleren aan de grens en het sluiten van de winkels, al zou dat laatste een uiterste maatregel zijn", aldus de burgemeester van Venlo. "Dat wil ik liever niet, dus we blijven beroepen op het gezonde verstand van mensen."

Als vrienden elkaar niet opzoeken
Het sluiten van de grenzen is wat Scholten betreft niet ideaal. "Dat levert veel problemen op, zoals vertragingen in goederenvervoer en zorgpersoneel krijgt het lastiger om naar het werk te reizen", legt Scholten uit. Wat hem betreft blijft de grens tussen Nederland en Duitsland zo lang mogelijk open. "Maar we moeten elkaar dan wel als goede vrienden even niet opzoeken."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen