Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio: 'Winkels dicht met Pasen is mogelijk'

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 19:09

De winkels in de grensregio zouden de opdracht kunnen krijgen om met Pasen de deuren gesloten te houden.

Dat zegt Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, zondag in L1mburg Centraal.

Testweekend
Op die manier moet de verwachte drukte tegengegaan worden. "Dit weekend was een soort testweekend", laat Scholten weten. "Zaterdag ging het iets beter dan zondag, dus we gaan nu kijken wat dat betekent voor het Paasweekend." Omdat de verwachting is dat mensen met Pasen opnieuw veel de weg op zullen gaan, zijn verdere maatregelen om dit te ontmoedigen, niet ondenkbaar, zegt Scholten.

Uiterste maatregel
Daarbij wordt vooral gedacht aan het beperken van verkeer over de grens. "In Duitsland zijn de winkels dicht, dus we moeten grenstoerisme naar Nederland zien te ontmoedigen en waar mogelijk belemmeren. Dan denken we aan strenger controleren aan de grens en het sluiten van de winkels, al zou dat laatste een uiterste maatregel zijn", aldus de burgemeester van Venlo. "Dat wil ik liever niet, dus we blijven beroepen op het gezonde verstand van mensen."

Als vrienden elkaar niet opzoeken
Het sluiten van de grenzen is wat Scholten betreft niet ideaal. "Dat levert veel problemen op, zoals vertragingen in goederenvervoer en zorgpersoneel krijgt het lastiger om naar het werk te reizen", legt Scholten uit. Wat hem betreft blijft de grens tussen Nederland en Duitsland zo lang mogelijk open. "Maar we moeten elkaar dan wel als goede vrienden even niet opzoeken."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen