Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio wil dat gemeente optreedt tegen Toverland

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2020 - 18:56

De Veiligheidsregio Limburg-Noord roept burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas op om handhavend op te treden tegen pretpark Toverland in Sevenum.

Het park heeft besloten dat de anderhalve meter afstand niet meer nodig is in drie achtbanen en de wildwaterbaan. Volgens directeur Jean Gelissen junior is dat besluit genomen omdat de wachttijden bij de attracties zo lang waren dat mensen in de rij zich niet meer aan de coronamaatregelen hielden.

Lees ook: Weer volle achtbanen in Toverland: 'Mag van de instanties'

In overleg genomen
Volgens Gelissen heeft hij vorige week met burgemeester Ryan Palmen door het park gelopen en geconstateerd dat de halve bezetting van de attracties contraproductief werkte. Doordat maar de helft van de stoeltjes bezet mocht zijn, liepen de wachttijden veel te hoog op, waardoor mensen in de rij zich niet meer aan de regels hielden. De maatregel om nu weer alle stoeltjes te bezetten, is volgens Gelissen genomen op basis van 'gezond verstand'.

Video: L1

Keuze tussen twee kwaden
Maar volgens de veiligheidsregio mag het pretpark niet eigenhandig de regels aanpassen. Volgens burgemeester Palmen is het besluit in overleg met Toverland heel bewust genomen. "Het was een keuze tussen twee kwaden." Palmen zegt de maatregel wel nog te gaan evalueren en alles terug te zullen koppelen met de veiligheidsregio.

De afstand tussen de karretjes in de achtbanen is bij één baan anderhalve meter, bij de andere net iets minder. Mondkapjes zijn niet verplicht omdat die gevaar kunnen opleveren in een achtbaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen