Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio wil dat gemeente optreedt tegen Toverland

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2020 - 18:56

De Veiligheidsregio Limburg-Noord roept burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas op om handhavend op te treden tegen pretpark Toverland in Sevenum.

Het park heeft besloten dat de anderhalve meter afstand niet meer nodig is in drie achtbanen en de wildwaterbaan. Volgens directeur Jean Gelissen junior is dat besluit genomen omdat de wachttijden bij de attracties zo lang waren dat mensen in de rij zich niet meer aan de coronamaatregelen hielden.

Lees ook: Weer volle achtbanen in Toverland: 'Mag van de instanties'

In overleg genomen
Volgens Gelissen heeft hij vorige week met burgemeester Ryan Palmen door het park gelopen en geconstateerd dat de halve bezetting van de attracties contraproductief werkte. Doordat maar de helft van de stoeltjes bezet mocht zijn, liepen de wachttijden veel te hoog op, waardoor mensen in de rij zich niet meer aan de regels hielden. De maatregel om nu weer alle stoeltjes te bezetten, is volgens Gelissen genomen op basis van 'gezond verstand'.

Video: L1

Keuze tussen twee kwaden
Maar volgens de veiligheidsregio mag het pretpark niet eigenhandig de regels aanpassen. Volgens burgemeester Palmen is het besluit in overleg met Toverland heel bewust genomen. "Het was een keuze tussen twee kwaden." Palmen zegt de maatregel wel nog te gaan evalueren en alles terug te zullen koppelen met de veiligheidsregio.

De afstand tussen de karretjes in de achtbanen is bij één baan anderhalve meter, bij de andere net iets minder. Mondkapjes zijn niet verplicht omdat die gevaar kunnen opleveren in een achtbaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen