Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio: voorlopig geen evacuatie gebieden

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 22:20

De Veiligheidsregio Zuid Limburg gaat toch niet over tot evacuatie van bepaalde gebieden. Dat heeft ze woensdagavond besloten.

Eerder zouden gebouwen waar minder zelfredzame mensen verblijven in de buurt van de Geul en de Gulp worden geëvacueerd.

“We hebben de boel de afgelopen uren gemonitord, en het blijkt dat ontruiming vooralsnog niet hoeft plaats te vinden”, zegt burgemeester Verheijen, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid Limburg. “Maar we houden dit goed in de gaten, want de situatie kan de komende uren zomaar veranderen.”

Evacuatie hospice
Wel zijn eerder al campings geëvacueerd. Camping- en Hotelgasten die in de regio Gulpen Wittem verblijven en hun vakantieadres moeten verlaten, kunnen in een voormalig schoolgebouw in Nijswiller.

In Valkenburg aan de Geul heeft de burgemeester Daan Prevoo besloten om uit voorzorg een hospice en een verpleeghuis te evacueren vanwege de wateroverlast.

Miltaire hulp
Militairen zijn momenteel in Slenaken Mechelen Elsloo Hoensbroek en Vlodorp aanwezig om hulp te bieden. “Sommige gebieden zijn door de grote hoeveelheid water voor ambulances niet toegankelijk”, zegt Verheijen. “Het leger heeft speciale voertuigen waarmee alsnog mensen vervoerd kunnen worden.”

De komende nacht wordt opnieuw veel regen verwacht in Limburg. Tot 3 uur vannacht is code rood afgegeven voor de hele provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen