Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio schaalt toezicht op vleesverwerker af

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 21:24

Vleesverwerker Verhey Vlees in Nuth heeft de situatie rondom de corona-uitbraak onder het personeel onder controle.

Dat stelt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en daarom gaat die het toezicht vanaf vrijdag afschalen.

Besmettingen indammen
Het vleesbedrijf moest begin november de deuren sluiten vanwege vele coronabesmettingen onder personeelsleden. Hierop namen de veiligheidsregio, GGD Zuid Limburg en het bedrijf maatregelen om de besmettingen in te dammen zodat er gekeken kon worden naar een veilige herstart.

Lees ook: Tientallen besmettingen bij vleesverwerker: week dicht

Productie
Bijna de helft van de 225 medewerkers van Verhey Vlees bleek besmet te zijn met Covid-19, meldde de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in november. Op 13 november kon de productie in fases worden opgestart. Inmiddels zit het vleesbedrijf weer op haar volledige productiecapaciteit, laat de veiligheidsregio weten.

Lees ook: Vleesverwerker volgt coronaregels, nu de medewerkers nog

Steekproef
Wel blijven de genomen coronamaatregelen binnen het bedrijf van kracht. Komende tijd wordt wekelijks een steekproef afgenomen in afstemming met GGD Zuid Limburg. Deze steekproeven hebben volgens de veiligheidsregio tot nu toe geen nieuwe coronagevallen opgeleverd.

Lees ook: Tweede vleesverwerker in Nuth getroffen door corona

Verhey Vlees was niet het eerste bedrijf dat dicht moest vanwege coronabesmettingen. Ook Groot Vlees, directe buurman van Verhey Vlees, moest in november het werk stilleggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen