Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio schaalt toezicht op vleesverwerker af

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 21:24

Vleesverwerker Verhey Vlees in Nuth heeft de situatie rondom de corona-uitbraak onder het personeel onder controle.

Dat stelt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en daarom gaat die het toezicht vanaf vrijdag afschalen.

Besmettingen indammen
Het vleesbedrijf moest begin november de deuren sluiten vanwege vele coronabesmettingen onder personeelsleden. Hierop namen de veiligheidsregio, GGD Zuid Limburg en het bedrijf maatregelen om de besmettingen in te dammen zodat er gekeken kon worden naar een veilige herstart.

Lees ook: Tientallen besmettingen bij vleesverwerker: week dicht

Productie
Bijna de helft van de 225 medewerkers van Verhey Vlees bleek besmet te zijn met Covid-19, meldde de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in november. Op 13 november kon de productie in fases worden opgestart. Inmiddels zit het vleesbedrijf weer op haar volledige productiecapaciteit, laat de veiligheidsregio weten.

Lees ook: Vleesverwerker volgt coronaregels, nu de medewerkers nog

Steekproef
Wel blijven de genomen coronamaatregelen binnen het bedrijf van kracht. Komende tijd wordt wekelijks een steekproef afgenomen in afstemming met GGD Zuid Limburg. Deze steekproeven hebben volgens de veiligheidsregio tot nu toe geen nieuwe coronagevallen opgeleverd.

Lees ook: Tweede vleesverwerker in Nuth getroffen door corona

Verhey Vlees was niet het eerste bedrijf dat dicht moest vanwege coronabesmettingen. Ook Groot Vlees, directe buurman van Verhey Vlees, moest in november het werk stilleggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen