Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio schaalt toezicht op vleesverwerker af

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 21:24

Vleesverwerker Verhey Vlees in Nuth heeft de situatie rondom de corona-uitbraak onder het personeel onder controle.

Dat stelt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en daarom gaat die het toezicht vanaf vrijdag afschalen.

Besmettingen indammen
Het vleesbedrijf moest begin november de deuren sluiten vanwege vele coronabesmettingen onder personeelsleden. Hierop namen de veiligheidsregio, GGD Zuid Limburg en het bedrijf maatregelen om de besmettingen in te dammen zodat er gekeken kon worden naar een veilige herstart.

Lees ook: Tientallen besmettingen bij vleesverwerker: week dicht

Productie
Bijna de helft van de 225 medewerkers van Verhey Vlees bleek besmet te zijn met Covid-19, meldde de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in november. Op 13 november kon de productie in fases worden opgestart. Inmiddels zit het vleesbedrijf weer op haar volledige productiecapaciteit, laat de veiligheidsregio weten.

Lees ook: Vleesverwerker volgt coronaregels, nu de medewerkers nog

Steekproef
Wel blijven de genomen coronamaatregelen binnen het bedrijf van kracht. Komende tijd wordt wekelijks een steekproef afgenomen in afstemming met GGD Zuid Limburg. Deze steekproeven hebben volgens de veiligheidsregio tot nu toe geen nieuwe coronagevallen opgeleverd.

Lees ook: Tweede vleesverwerker in Nuth getroffen door corona

Verhey Vlees was niet het eerste bedrijf dat dicht moest vanwege coronabesmettingen. Ook Groot Vlees, directe buurman van Verhey Vlees, moest in november het werk stilleggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen