Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio: 'Roep om versoepeling in horeca neemt toe'

Geplaatst opzondag 14 juni 2020 - 19:27

De roep om versoepelingen van de coronamaatregelen voor de horeca neemt toe, zegt Annemarie Penn-te Strake van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

"De roep om verruiming voor horeca wordt steeds luider", zei de veiligheidsregiovoorzitter zondagavond in L1mburg Centraal. De Koninklijke Horeca pleitte eerder al voor het opheffen van de coronaregels op terrassen.

Lees ook: Horeca: 'Hef coronaregels voor terrassen direct op'

Lastig thema
De voorzitters van alle veiligheidsregio's die ons land kent overleggen maandag weer. "In ons veiligheidsberaad spreken we over al die lastig uit te leggen thema's en dit is er absoluut een van", zegt Penn. Ze ziet dat ondernemers in Zuid-Limburg er in toenemende mate moeite mee hebben. "Ze moeten politieman spelen en moeten klanten vragen of ze gezond zijn, of er coronapatiënten thuis zitten, dat maakt het niet makkelijk."

Regels zijn regels
Helpen is moeilijk, zo zegt ze. "Er is gewoon een wet en het moet nog even zo." Ze vindt echter dat niet alleen de ondernemer verantwoordelijk moet worden gesteld. "Daarom doe ik vooral een oproep aan de klant op het terras om de ondernemer te helpen. Als we lang verstandig zijn dan is die tweede golf minder."

Eerste café dicht na overtreding
Zondag werd bekend dat er in Zuid-Limburg voor het eerst een café is gesloten vanwege het niet naleven van de coronamaatregelen. Café 't Pötterke in Maastricht moet daarom twee weken dicht. "We hebben landelijk de regels te volgen. Er ligt nu eenmaal een verantwoordelijkheid bij de kroegeigenaar zelf. Na constant monitoren kom je er achter dat waarschuwen niet werkt en dan ga je verder", zegt Penn over de opgelegde sluiting.

Lees ook: Café twee weken op slot na niet naleven maatregelen

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen