Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio: 'Hamsteren is volstrekt overbodig'

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 18:58

Antoin Scholten, voorzitter Veiligheidsregio Noord-Limburg, roept op om niet te hamsteren.

"Hamsteren is volstrekt overbodig", zegt hij in L1mburg Centraal.

Lege schappen
In verschillende supermarkten zijn er al lege schappen of is het extra druk, omdat mensen meer levensmiddelen inslaan dan normaal. Ook veel pijnstillers zoals paracetamol vliegen de deur uit. Toch is dat niet nodig volgens Scholten, omdat de bevoorrading nog in orde is.

Voorkomen van erger
Scholten noemt de aangescherpte maatregelen geen verrassing. "Dit is een virus dat we niet kennen en waar mensen ook geen resistentie tegen hebben. Waarschijnlijk krijgt 60 procent van de mensen dit nieuwe coronavirus. Het gros van de mensen heeft daar geen last van. We doen dit juist om te voorkomen dat we allemaal tegelijk het virus krijgen. Dan lopen ziekenhuizen vol, en dan hebben we echt maatschappelijke ontwrichting."

'Niet te laat'
De voorzitter vindt niet dat de maatregelen te laat zijn ingesteld. "In onze veiligheidsregio zijn 12 besmettingen. Toch een heel groot verschil met Brabant. Het probleem in Brabant is dat het heel moeilijk te traceren was waar het vandaan kwam, anders dan onze regio."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen