Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio fluit Toverland en burgemeester terug

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 15:40

Attractiepark Toverland in Sevenum mag de achtbaantreinen per direct niet langer volledig vullen met mensen. In overleg met burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas deed Toverland dat de afgelopen dagen wel, maar daar is de burgemeester dinsdag na overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord op teruggekomen.

Dat laat de Veiligheidsregio weten.

Anderhalve meter
Toverland mocht bij wijze van proef tot vrijdag de karretjes van de achtbaan helemaal vullen met mensen. In de achtbaan zaten de mensen dan wel te dicht op elkaar: 1,35 meter in plaats van 1,5 meter. Door de hele achtbaan te vullen zouden de wachtrijen korter worden en was er minder risico dat wachtende mensen in de rij te dicht bij elkaar gingen staan.

Zegen
Toverland had hiervoor de zegen gekregen van burgemeester Palmen, die zich op zijn beurt beriep op toestemming van de Veiligheidsregio. Daar kwam hij dinsdagmiddag op terug. "We stoppen per direct met die proef", zegt Palmen. "We hebben met zijn allen geconstateerd dat het veel deining heeft veroorzaakt en daar heeft niemand baat bij. Daarom draaien we het besluit terug."

Onduidelijkheid
Over de anderhalve meter-maatregel in Toverland was dinsdag grote onduidelijkheid ontstaan. Het attractiepark maakte dinsdag zelf bekend toestemming van de Veiligheidsregio te hebben om de achtbanen volledig te vullen.

Lees ook: Onduidelijkheid over anderhalve meter bij Toverland

Toestemming
Volgens Toverland gaf de veiligheidsregio toestemming voor een proefperiode. De Veiligheidsregio ontkende dat ten stelligste, maar werd tegengesproken door burgemeester Palmen. Volgens hem waren er wel degelijk afspraken gemaakt met Toverland.

De proef is nu per direct stopgezet. "De voorzitter van de veiligheidsregio is bevoegd gezag, daar leg ik me bij neer", aldus Palmen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen