Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio fluit Toverland en burgemeester terug

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 15:40

Attractiepark Toverland in Sevenum mag de achtbaantreinen per direct niet langer volledig vullen met mensen. In overleg met burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas deed Toverland dat de afgelopen dagen wel, maar daar is de burgemeester dinsdag na overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord op teruggekomen.

Dat laat de Veiligheidsregio weten.

Anderhalve meter
Toverland mocht bij wijze van proef tot vrijdag de karretjes van de achtbaan helemaal vullen met mensen. In de achtbaan zaten de mensen dan wel te dicht op elkaar: 1,35 meter in plaats van 1,5 meter. Door de hele achtbaan te vullen zouden de wachtrijen korter worden en was er minder risico dat wachtende mensen in de rij te dicht bij elkaar gingen staan.

Zegen
Toverland had hiervoor de zegen gekregen van burgemeester Palmen, die zich op zijn beurt beriep op toestemming van de Veiligheidsregio. Daar kwam hij dinsdagmiddag op terug. "We stoppen per direct met die proef", zegt Palmen. "We hebben met zijn allen geconstateerd dat het veel deining heeft veroorzaakt en daar heeft niemand baat bij. Daarom draaien we het besluit terug."

Onduidelijkheid
Over de anderhalve meter-maatregel in Toverland was dinsdag grote onduidelijkheid ontstaan. Het attractiepark maakte dinsdag zelf bekend toestemming van de Veiligheidsregio te hebben om de achtbanen volledig te vullen.

Lees ook: Onduidelijkheid over anderhalve meter bij Toverland

Toestemming
Volgens Toverland gaf de veiligheidsregio toestemming voor een proefperiode. De Veiligheidsregio ontkende dat ten stelligste, maar werd tegengesproken door burgemeester Palmen. Volgens hem waren er wel degelijk afspraken gemaakt met Toverland.

De proef is nu per direct stopgezet. "De voorzitter van de veiligheidsregio is bevoegd gezag, daar leg ik me bij neer", aldus Palmen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen