Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio fluit Toverland en burgemeester terug

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 15:40

Attractiepark Toverland in Sevenum mag de achtbaantreinen per direct niet langer volledig vullen met mensen. In overleg met burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas deed Toverland dat de afgelopen dagen wel, maar daar is de burgemeester dinsdag na overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord op teruggekomen.

Dat laat de Veiligheidsregio weten.

Anderhalve meter
Toverland mocht bij wijze van proef tot vrijdag de karretjes van de achtbaan helemaal vullen met mensen. In de achtbaan zaten de mensen dan wel te dicht op elkaar: 1,35 meter in plaats van 1,5 meter. Door de hele achtbaan te vullen zouden de wachtrijen korter worden en was er minder risico dat wachtende mensen in de rij te dicht bij elkaar gingen staan.

Zegen
Toverland had hiervoor de zegen gekregen van burgemeester Palmen, die zich op zijn beurt beriep op toestemming van de Veiligheidsregio. Daar kwam hij dinsdagmiddag op terug. "We stoppen per direct met die proef", zegt Palmen. "We hebben met zijn allen geconstateerd dat het veel deining heeft veroorzaakt en daar heeft niemand baat bij. Daarom draaien we het besluit terug."

Onduidelijkheid
Over de anderhalve meter-maatregel in Toverland was dinsdag grote onduidelijkheid ontstaan. Het attractiepark maakte dinsdag zelf bekend toestemming van de Veiligheidsregio te hebben om de achtbanen volledig te vullen.

Lees ook: Onduidelijkheid over anderhalve meter bij Toverland

Toestemming
Volgens Toverland gaf de veiligheidsregio toestemming voor een proefperiode. De Veiligheidsregio ontkende dat ten stelligste, maar werd tegengesproken door burgemeester Palmen. Volgens hem waren er wel degelijk afspraken gemaakt met Toverland.

De proef is nu per direct stopgezet. "De voorzitter van de veiligheidsregio is bevoegd gezag, daar leg ik me bij neer", aldus Palmen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen