Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsregio bezorgd om nieuwe coronavariant

Geplaatst opdinsdag 2 maart 2021 - 17:23

De veiligheidsregio Limburg Noord maakt zich zorgen over de nieuwe coronavariant die in deze regio is aangetroffen.

De variant werd ontdekt tijdens een onderzoek van het RIVM en het lijkt erop dat deze veel besmettelijker is.

Lees ook: Nieuwe variant coronavirus ontdekt in Limburg

Veerkracht
Jac Rooijmans van de veiligheidsregio: "Je moet er niet aan denken. Mensen hebben enorm veel veerkracht. Maar als er nu een variant komt die niet of onvoldoende werkt op het vaccin of een te hoge reproductiewaarde heeft, dan hebben we met z'n allen wel een enorme uitdaging."

Video: L1

Door middel van bron- en contactonderzoek probeert de GGD nu te achterhalen hoe deze variant zich verspreidt. Ook in vijftien andere landen is deze nieuwe variant inmiddels ontdekt.

Lees ook: Cijfers: Coronavirus verspreidt zich minder snel in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen