Carnaval Vastelaovend Vaals (24 feb 2020)

Noodverordeningen mogelijk tijdens te drukke vastelaovend

Burgemeesters kunnen tijdens Carnaval noodverordeningen instellen als mensen toch massaal feest gaan vieren. Dat zegt Annemarie Penn, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ook het afsluiten van gebieden en sluiten van cafés behoort tot de mogelijkheden.

Venlo stad
Ondernemers teleurgesteld: 'Zo komt Venlo zelf op de ic'

Ondernemers in Venlo zijn teleurgesteld. Afgelopen week riep de gemeente Duitse kooptoeristen op om voorlopig geen bezoekje aan de stad te brengen. En dit was zaterdag tijdens de Dag van de Duitse Eenheid te merken.

Film bioscoop mondmasker corona
Geen ontheffing voor meer bezoekers: bioscoop boos

Limburgse bioscopen zijn boos. Ze krijgen geen ontheffing en mogen dus nog maar 30 bezoekers per zaal ontvangen. Andere instellingen, zoals theaters en poppodia, kregen wel een ontheffing waardoor ze niet door strengere coronaregels worden getroffen.

Parkstad Limburg Theaters Heerlen grote zaal (14 apr 2020)
Duidelijkheid over bezoekersaantallen voor cultuursector

Meerdere culturele instellingen in de provincie hebben ontheffing gekregen voor de maatregelen van dertig personen per ruimte.

Corona cijfers coronacijfers coronavirus
'Gerichtere coronamaatregelen met regionaal dashboard'

De Limburgse veiligheidsregio's hopen met de regionale coronadashboards die deze week in gebruik worden genomen, effectiever het coronavirus in te kunnen dammen.

Troy Toverland Achtbaan
Onduidelijkheid over anderhalve meter bij Toverland

Het is onduidelijk of het loslaten van de anderhalve meter-regel in enkele attracties van Toverland daadwerkelijk is toegestaan. De Veiligheidsregio ontkent stellig dat Toverland mag afwijken van de regels, maar volgens het park en burgemeester Ryan Palmen zijn er wel degelijk afspraken gemaakt.

Luc Winants (19 jul 2020)
'Werkgever moet personeel na de zomer testen op corona'

Na de zomer moeten bedrijven hun personeelsleden gaan testen op de besmetting met het coronavirus.

Schinveldse Bossen mijnen (26 jun 2020)
Oude landmijnen Schinveld onklaar gemaakt in Weert

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) heeft vrijdagavond drie oude landmijnen onschadelijk gemaakt in Weert.

file roermond duitsers
Duitsers in de file om Outlet in te mogen

Op de N280 in Roermond is zondagmiddag een file ontstaan door wachtende Duitse auto's.

drukte
Veiligheidsregio's: 'Grootste uitdaging in Limburg'

De overkoepelende veiligheidsregio's vonden het op Hemelvaartsdag op veel plekken te druk. De drukte in Limburgse binnensteden en koopcentra wordt omschreven als de grootste uitdaging.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten