Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veiligheidskwestie Fortuna Sittard Stadion lijkt van tafel

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:15

Politieagenten zijn naar alle waarschijnlijkheid gewoon aanwezig bij de wedstrijd Fortuna Sittard - Willem II.

Volgens de woordvoerder van de politievakbonden, Gerrit van de Kamp, is het gelukt om de bouwmaterialen rond het stadion op te ruimen en zo de omgeving rond het stadion veilig te krijgen.

"De gemeente Sittard-Geleen en de club hebben veel werk verricht wat betreft de veiligheid rond het stadion", aldus Van de Kamp.

Geen belemmeringen
Vrijdag werd nog een laatste check gedaan, maar volgens de woordvoerder lijkt erop dat het op dit moment veilig genoeg is. "Ik heb niets meer van de laatste checks vernomen, dus ik denk dat het goed zit, anders had ik het wel gehoord. Als de laatste check oké is, zijn er geen belemmeringen meer wat betreft het voetballen", aldus Van de Kamp.

Lees ook: Burgemeester Sittard speelt met veiligheid fans

Niet te voorspellen
De veiligheid hangt niet geheel af van de rondslingerende bouwmaterialen bij het stadion. Het is nog maar de vraag of de supporters zich gedragen. "Wat de supporters gaan doen, is natuurlijk niet te voorspellen", zegt de woordvoerder.

Bouwmaterialen
De veiligheid rond het stadion was punt van discussie vanwege de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd van Fortuna tegen PSV en FC Utrecht eerder dit voetbalseizoen. Fans gingen na afloop van de wedstrijden met rondslingeren bouwmaterialen aan de haal en belaagden de tegenpartij daarmee. Daarbij raakten een steward en meerdere agenten gewond. De politie weigerde nog wedstrijden te beveiligen als de situatie niet zou verbeteren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen