Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veiligheidskwestie Fortuna Sittard Stadion lijkt van tafel

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:15

Politieagenten zijn naar alle waarschijnlijkheid gewoon aanwezig bij de wedstrijd Fortuna Sittard - Willem II.

Volgens de woordvoerder van de politievakbonden, Gerrit van de Kamp, is het gelukt om de bouwmaterialen rond het stadion op te ruimen en zo de omgeving rond het stadion veilig te krijgen.

"De gemeente Sittard-Geleen en de club hebben veel werk verricht wat betreft de veiligheid rond het stadion", aldus Van de Kamp.

Geen belemmeringen
Vrijdag werd nog een laatste check gedaan, maar volgens de woordvoerder lijkt erop dat het op dit moment veilig genoeg is. "Ik heb niets meer van de laatste checks vernomen, dus ik denk dat het goed zit, anders had ik het wel gehoord. Als de laatste check oké is, zijn er geen belemmeringen meer wat betreft het voetballen", aldus Van de Kamp.

Lees ook: Burgemeester Sittard speelt met veiligheid fans

Niet te voorspellen
De veiligheid hangt niet geheel af van de rondslingerende bouwmaterialen bij het stadion. Het is nog maar de vraag of de supporters zich gedragen. "Wat de supporters gaan doen, is natuurlijk niet te voorspellen", zegt de woordvoerder.

Bouwmaterialen
De veiligheid rond het stadion was punt van discussie vanwege de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd van Fortuna tegen PSV en FC Utrecht eerder dit voetbalseizoen. Fans gingen na afloop van de wedstrijden met rondslingeren bouwmaterialen aan de haal en belaagden de tegenpartij daarmee. Daarbij raakten een steward en meerdere agenten gewond. De politie weigerde nog wedstrijden te beveiligen als de situatie niet zou verbeteren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen