Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veiligheidskwestie Fortuna Sittard Stadion lijkt van tafel

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:15

Politieagenten zijn naar alle waarschijnlijkheid gewoon aanwezig bij de wedstrijd Fortuna Sittard - Willem II.

Volgens de woordvoerder van de politievakbonden, Gerrit van de Kamp, is het gelukt om de bouwmaterialen rond het stadion op te ruimen en zo de omgeving rond het stadion veilig te krijgen.

"De gemeente Sittard-Geleen en de club hebben veel werk verricht wat betreft de veiligheid rond het stadion", aldus Van de Kamp.

Geen belemmeringen
Vrijdag werd nog een laatste check gedaan, maar volgens de woordvoerder lijkt erop dat het op dit moment veilig genoeg is. "Ik heb niets meer van de laatste checks vernomen, dus ik denk dat het goed zit, anders had ik het wel gehoord. Als de laatste check oké is, zijn er geen belemmeringen meer wat betreft het voetballen", aldus Van de Kamp.

Lees ook: Burgemeester Sittard speelt met veiligheid fans

Niet te voorspellen
De veiligheid hangt niet geheel af van de rondslingerende bouwmaterialen bij het stadion. Het is nog maar de vraag of de supporters zich gedragen. "Wat de supporters gaan doen, is natuurlijk niet te voorspellen", zegt de woordvoerder.

Bouwmaterialen
De veiligheid rond het stadion was punt van discussie vanwege de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd van Fortuna tegen PSV en FC Utrecht eerder dit voetbalseizoen. Fans gingen na afloop van de wedstrijden met rondslingeren bouwmaterialen aan de haal en belaagden de tegenpartij daarmee. Daarbij raakten een steward en meerdere agenten gewond. De politie weigerde nog wedstrijden te beveiligen als de situatie niet zou verbeteren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen