Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veiligheidskwestie Fortuna Sittard Stadion lijkt van tafel

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 20:15

Politieagenten zijn naar alle waarschijnlijkheid gewoon aanwezig bij de wedstrijd Fortuna Sittard - Willem II.

Volgens de woordvoerder van de politievakbonden, Gerrit van de Kamp, is het gelukt om de bouwmaterialen rond het stadion op te ruimen en zo de omgeving rond het stadion veilig te krijgen.

"De gemeente Sittard-Geleen en de club hebben veel werk verricht wat betreft de veiligheid rond het stadion", aldus Van de Kamp.

Geen belemmeringen
Vrijdag werd nog een laatste check gedaan, maar volgens de woordvoerder lijkt erop dat het op dit moment veilig genoeg is. "Ik heb niets meer van de laatste checks vernomen, dus ik denk dat het goed zit, anders had ik het wel gehoord. Als de laatste check oké is, zijn er geen belemmeringen meer wat betreft het voetballen", aldus Van de Kamp.

Lees ook: Burgemeester Sittard speelt met veiligheid fans

Niet te voorspellen
De veiligheid hangt niet geheel af van de rondslingerende bouwmaterialen bij het stadion. Het is nog maar de vraag of de supporters zich gedragen. "Wat de supporters gaan doen, is natuurlijk niet te voorspellen", zegt de woordvoerder.

Bouwmaterialen
De veiligheid rond het stadion was punt van discussie vanwege de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd van Fortuna tegen PSV en FC Utrecht eerder dit voetbalseizoen. Fans gingen na afloop van de wedstrijden met rondslingeren bouwmaterialen aan de haal en belaagden de tegenpartij daarmee. Daarbij raakten een steward en meerdere agenten gewond. De politie weigerde nog wedstrijden te beveiligen als de situatie niet zou verbeteren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen