Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsgebied Tihange vergroot naar 100 kilometer

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 9:20

Het veiligheidsgebied rond de kerncentrale in het Belgische Tihange, ten zuidwesten van Maastricht, wordt uitgebreid naar 100 kilometer.

Mocht er zich een kernramp voordoen, dan krijgen alle jongeren onder de achttien jaar en zwangeren jodiumtabletten. Ze worden dan beschermd tegen radioactief jodium, dat schildklierkanker kan veroorzaken.

Voorjaar
Tot nu toe hadden alleen inwoners binnen een straal van 10 tot 25 kilometer rond een kerncentrale recht op jodiumpillen. Dat gebied wordt nu dus uitgebreid. Dit voorjaar komen alle zwangeren en kinderen tot 18 jaar binnen 100 kilometer afstand van de kerncentrale in Tihange in aanmerking voor de tabletten. Met name die groep moet bij een kernramp extra beschermd worden, zegt de minister.

Stein
De jodiumpillen liggen opgeslagen op het bedrijventerrein in Stein. Minister Schippers laat nog onderzoeken hoe ze verspreid zouden moeten worden.

Lees ook: Jodiumpillen voor heel Limburg bij kernramp Tihange

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
Jodiumpillen voor heel Limburg bij kernramp Tihange
Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange
Duitse deelstaat bang voor kernramp Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen