Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsgebied Tihange vergroot naar 100 kilometer

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 9:20

Het veiligheidsgebied rond de kerncentrale in het Belgische Tihange, ten zuidwesten van Maastricht, wordt uitgebreid naar 100 kilometer.

Mocht er zich een kernramp voordoen, dan krijgen alle jongeren onder de achttien jaar en zwangeren jodiumtabletten. Ze worden dan beschermd tegen radioactief jodium, dat schildklierkanker kan veroorzaken.

Voorjaar
Tot nu toe hadden alleen inwoners binnen een straal van 10 tot 25 kilometer rond een kerncentrale recht op jodiumpillen. Dat gebied wordt nu dus uitgebreid. Dit voorjaar komen alle zwangeren en kinderen tot 18 jaar binnen 100 kilometer afstand van de kerncentrale in Tihange in aanmerking voor de tabletten. Met name die groep moet bij een kernramp extra beschermd worden, zegt de minister.

Stein
De jodiumpillen liggen opgeslagen op het bedrijventerrein in Stein. Minister Schippers laat nog onderzoeken hoe ze verspreid zouden moeten worden.

Lees ook: Jodiumpillen voor heel Limburg bij kernramp Tihange

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
Jodiumpillen voor heel Limburg bij kernramp Tihange
Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange
Duitse deelstaat bang voor kernramp Tihange
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen