Paul van Loon (10 sep 2019)

Limburgse Griezelbusauteur in actie voor verkeersveiligheid

De Geleense kinderboekenschrijver Paul van Loon leest donderdagochtend voor met minister Cora van Nieuwenhuizen uit zijn boek 'Ontsnapt uit de dode hoek'.

De scholen zijn weer begonnen

De zomervakantie van basisschoolkinderen in Limburg, Zeeland, vrijwel heel Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland is afgelopen.

'Ouders, fiets met je kinderen naar school'

Voor kinderen in Limburg zit de vakantie er bijna op, dus vraagt Veilig Verkeer Nederland aandacht voor fietsende scholieren in het verkeer.

Verlagen maximumsnelheden kost gemeente miljoenen euro's

Het bijstellen van de maximumsnelheden voor verkeer binnen de bebouwde kom lijkt een mooi, maar onhaalbaar streven. Dat blijkt uit een pilot in Ulestraten, waar geëxperimenteerd werd met een nieuw maximum van 30 kilometer per uur.

'Kind niet wegbrengen in eerste schoolweek'

Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op hun kinderen in de eerste week van het nieuwe schooljaar niet met de auto naar school te brengen.

Het zit erop: de zomervakantie voor scholieren

Voor scholieren in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten zit de zomervakantie er bijna op.

'Gun elkaar de ruimte op het fietspad'

Fietsers moeten elkaar de ruimte op het fietspad gunnen. Deze oproep doet Veilig Verkeer Nederland (VVN) met het oog op het nieuwe fietsseizoen.

Zorgen over groot aantal ongelukken op de weg

Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over de stijging van het aantal eenzijdige ongelukken in Nederland, zegt het tegen L1.

Komt er een fietsbusbaan in Maastricht?

De gemeente Maastricht gaat onderzoeken of de fietsstrook en de onlangs aangelegde busbaan op de Kennedybrug gecombineerd kunnen worden tot een 'fietsbusbaan'.

'Opfriscursus kan aantal verkeersdoden flink laten dalen'

Als ouderen een opfriscursus van de verkeerregels krijgen, kan het aantal ongevallen en verkeersdoden flink dalen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten