Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig touren door Limburg: bekijk de leukste livestreams

Geplaatst opwoensdag 15 april 2020 - 17:32

1Limburg zet een aantal livestreams in onze provincie voor je op een rijtje. Zo kun je ondanks de coronacrisis toch veilig vanuit je eigen huis een tour maken langs allerlei Limburgse bestemmingen.

Kijk mee naar een leeg Snowworld, een stille dierentuin en broedende vogels.

Snowworld
De vestiging van Snowworld in Landgraaf heeft vanwege de coronamaatregelen haar deuren moeten sluiten. Omdat er geen bezoekers komen, komt het personeel toe aan groot onderhoud. De sneeuw blijft gewoon liggen. "De koelingsapparatuur blijft altijd aan", zegt Joris Gieske van Snowworld, ook tijdens de coronacrisis dus.

Kijk naar de livestream van piste 2 of het Funpark.

GaiaZoo
Ook dierentuin GaiaZoo in Kerkrade houdt haar deuren gesloten. Al is er wel nog bedrijvigheid. Via de livestreams die het park aanbiedt, kunnen nieuwsgierigen onder andere meekijken hoe de giraffes omgaan met de stilte:

Digitaal rondsnuffelen in het verblijf van een pasgeboren dwergnijlpaardje? Ook dat kan:

Neem ook een kijkje bij de neushoorns.

Sittard
De Markt in Sittard zou, zeker na het mooie weer van het afgelopen paasweekend, vol staan met terrassen. Via de livestream is te zien dat de Markt er rustig bij ligt:

Sint Rosa, de beschermheilige van Sittard, zou in 1671 de stad van de zwarte pest hebben bevrijd. Ook tijdens deze pandemie branden er dus kaarsjes in de Sint-Rosakapel:

Slechtvalken in kerktoren
Een paar jaar geleden werden er slechtvalken gesignaleerd bij de toren van de Petrus Banden Kerk in Venray. Na een initiatief van burgers werd er een nestkast voor slechtvalken geplaatst, inclusief webcam. De eerste slechtvalken kwamen er in 2016. En ook dit jaar zijn er weer bewoners ingetrokken:

Leeg nest? Check dan de livestream aan de buitenkant.

Roermond
Ook in Roermond is het rustiger dan normaal. Dat merken ze ook tijdens de wegwerkzaamheden aan de N280. Vanwege de rust, het naastgelegen Designer Outlet is gesloten, worden er zelfs werkzaamheden vervroegd.

Kijk hier live mee naar een kruispunt waar de wanden van de tunnel al staan:

Ook op het water is het stiller. Kijk hier mee naar de haven in Herten, waar tientallen aangemeerde boten liggen te wachten om uitgevaren te worden:

Meer zien? Kijk dan naar livestreams van het Maankwartier Heerlen, de lucht in Parkstad, de Keutenberg, de Maasboulevard in Maastricht of het Franciscushuis in Weert.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen